Kamp koordinatları ABD’denmiş…

ABD Temsilciler Meclisi istihbarat, bilgi paylaşımı ve terörizm risk değerlendirmesi alt komisyonu üyesi Chris Shays, ABD’nin, PKK kamplarının fotoğraflarını çektiğini, kamp koordinatlarıyla birlikte Türkiye’ye ilettiğini ve bu bilgilerin Türk ordusu tarafından kullanıldığını söyledi.


Amerika’nın Sesi Radyosu’na (VOA) konuşan Shays, ”ABD, yapması gerektiği gibi, sorunla ilgileniyor, PKK ile mücadelesinde Türkiye’yle iş birliği yapıyor. PKK kamplarının belirlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


”Irak Hükümeti’ne, PKK’nın Kuzey Irak’ı üs olarak kullanıp Türkiye’ye saldırılar düzenlemesine izin vermeyeceğimizi açıkça söyledik. Bölgesel Kürt yönetimine de aynı açıklıkla PKK sorunuyla yüzleşmeleri gerektiğini anlattık” diye konuşan Shays, sözlerini şöyle sürdürdü:


”PKK kesinlikle bir terör örgütüdür. Bu gerçeği Avrupa’nın da tam olarak anlamasında yarar var. Bizim için, bir yandan terörle savaştığımızı söyleyip diğer yandan PKK’ya göz yummak yanlış olur. Amerika, PKK’ya göz yummamaktadır.”


Türk hükümetinin, Irak’taki görevini sürdürebilmesi için Amerikan askerlerine üs açarak destek vermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Shays, ”Samimi olarak söylemem gerekirse, savaşın başında kuzeyden askerlerimizi Irak’a geçiremeyişimiz talihsizlik oldu, çünkü bu yapılsaydı Irak’ta daha etkili olacaktık. Bugün durum daha farklı olacaktı” görüşünü savundu.
 

1054780cookie-checkKamp koordinatları ABD’denmiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.