Kamu imkanları AKP adayı için seferber edildi!

Kamu kuruluşu Türkiye Belediyeler Birliği’nin Genel Sekreteri’yken AKP’den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör’ün seçim kampanyasında TBB personelinden kurduğu ortaya çıktı.

Kamu kuruluşu Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nin Genel Sekreteri’yken AKP’den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör’ün seçim kampanyasında TBB personelinden “A takımı” kurduğu ortaya çıktı.

Personel, seçim bölgesine giderek AKP adayı için aktif çalıştı. Yine Güngör mazbatasını alır almaz, yöneticisi olduğu TBB’den yaklaşık 10 milyon lira değerinde 6 araç hibesi de aldı. Araçlar, adeta devlet töreniyle seçim bölgesine gönderildi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Kamu kuruluşu Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TTB) genel sekreteri iken AKP’den Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör’ün uygulamaları tartışma yarattı. Güngör’ün seçim kampanyasında TBB personelini seçim bölgesine götürüp çalıştırdığı ortaya çıktı. Güngör mazbatasını alır almaz, yöneticisi olduğu TBB’den yaklaşık 10 milyon lira değerinde 6 araç hibesi de aldı. Araçlar, Güngör mazbatasını alır almaz Kahramanmaraş’a gönderildi. Üstelik de araçlar için tören düzenlendi. İhtiyacı olan belediyelere araç hibe etme yetkisine sahip TBB’nin, kendi Genel Sekreteri’ne seçilir seçilmez araç hibe etmesi tartışma yarattı.

32 METRELİK İTFAİYE ARACI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve başlamasının ardından Türkiye Belediyeler Birliği tarafından gönderilen araçların devir teslim imzaları 12 Nisan’da atıldı. Hibe edilen araçlar arasında, 32 metre uzunluğunda merdiveni olan itfaiye aracı, bir adet kombine kanal açma aracı, bir adet eskavatör, bir adet kepçe, bir adet vidanjör ve bir adette engelli aracı bulunuyor.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmelik Ötegen ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör arasında imzalanan protokolle teslim edilen araçlar süslendi ve tören eşliğinde eski yöneticiye teslim edildi.

“SEÇİM TAKIMI” DA DEVLETTEN

Öte yandan, yöneticisi olduğu kamu kurumundan seçildiği belediyeye milyonluk araç hibe ettiren Hayrettin Güngör’ün seçim kampanyasında yine TBB personelini kullandığı ortaya çıktı. Halen Ankara’da bulunan Türkiye Belediyeler Birliği’nde görevli İbrahim Yanık, Bilal Berber, Hüseyin Aslan, Mustafa Sünbül ve Ahmet Akyurt adlı çalışanlar, kampanya boyunca Kahramanmaraş’a giderek Güngör’ün adaylık sürecinde aktif görev aldılar. Bunların masraflarının TBB tarafından karşılandığı öne sürülürken, SÖZCÜ’nün ulaştığı İbrahim Yanık, “Bizler taşeron işçiyiz. İzin aldık. Başkana destek için çalıştık” dedi. Bilal Berber de “Yıllık izinle gittik. Başkan masraflarımızı karşıladı” demekle yetindi.

2293180cookie-checkKamu imkanları AKP adayı için seferber edildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.