‘Kamuoyu yoklamaları fikrimi değiştirmedi’

Basın toplantısı da düzenleyen Gordon Brown, erken seçim ilan etmeyeceğini belirtmesinin ardından kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.



Brown, erken seçime gitmeme kararını savundu ve bu kararı son kamuoyu yoklamalarının ortaya koyduğu sonuçlar üzerine almadığını söyledi.


Başbakanlık önünde basın toplantısı düzenleyen Brown, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, erken seçim ilan etmeyi düşündüğünü ancak bu konudaki “ilk içgüdüsünün” kendi hedeflerini ortaya koymak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu yönünde olduğunu söyledi.


MUHALEFETTEN ELEŞTİRİLER


Muhafazakâr Partinin lideri David Cameron, Başbakan Brown’u, “halka karşı açık olmamakla” suçladı. Cameron, “Herkes Başbakanın neden seçim istemediğini biliyor. Seçim istemedi çünkü kaybetme tehlikesi var.” dedi.


Liberal Demokrat Partinin lideri Menzies Campbell de, erken seçim konusunda yaşananların siyasete “derin bir zarar” verdiğini söyledi.


“KARARI ÖNCE ALABİLİRDİM”


Gazetecilerin erken seçim ilan edip etmeme konusunda kararsız kaldığı iddialarına dair sorularını da yanıtlayan Brown, kararsız kalmadığını, erken seçim konusundaki kararını parti konferansından sonra vermeyi uzun zamandan beri planladığını söyledi.


Ancak, Brown “Bu kararı daha önce alabilirdim. Hatta galiba belki de bu kararı daha önce almalıydım” dedi.


Sonuçları hafta sonu yayımlanan kamuoyu yoklamalarında, muhalefetteki Muhafazakâr Partinin, Brown’un liderliğindeki İşçi Partisinden yüzde 6 daha fazla oy alacağı öngörülüyor.


Kamuoyu yoklaması, yakın zamanda bir seçim olması durumunda Muhafazakâr Partinin yüzde 44, İşçi Partisinin ise yüzde 38 oy alacağına işaret ediyordu.

805800cookie-check‘Kamuoyu yoklamaları fikrimi değiştirmedi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.