Kanada’daki foklara Almanya’dan destek

Greenpeace örgütü, Berlin, Hamburg, Köln ve Münih kentlerinde başlattığı protesto eylemi çerçevesinde, Kanada’nın bugüne kadar öldürdüğü yüz binlerce fok balığını temsilen, üzerlerinde fok balığı kafaları görünen pankartları birleştirerek oluşturulacak yaklaşık 350 metre uzunluğundaki bir pankartı, Berlin’deki tarihi Brandenburg kapısı önünde sergileyecek.

Burada ayrıca, Kanada Büyükelçiliği’ne bu amaçla gönderilecek bir protesto mektubunu imzalamak da mümkün. Greenpeace adına faaliyet gösteren deniz biyologu Andrea Cederquist, Kanada hükümetinin fok balığı avıyla ilgili açıklamalarının yetersiz olduğunu belirterek, ”Vahşi fok balığı katliamı sona erdirilmeli. Kanada hükümeti bu konuda hiçbir zaman yeterli bir açıklamada bulunmadı. Bu katliam anlamsız ve ahlaki açıdan da kabul edilebilir değil” dedi.

Cederquist, Kanada hükümetinin, “balıkçıların iyi gelir getirdiği için fok balığı avını sürdürmek zorunda olduklarını” açıkladığını hatırlatarak, balıkçıların her yıl bu avdan yaklaşık 10 milyon avro gelir elde ettiklerine, buna karşın her yıl Kanada’ya giden sadece Alman turistlerin bu ülkede 240 milyon avro bıraktığına dikkati çekti.

Bu nedenle Kanada’nın fok balığı avına ihtiyacı olmadığını ifade eden Cederquist, Kanada’nın kuzeyindeki bazı bölgelerde ve Grönland’da insanların kendi ihtiyaçları için fok balığı öldürülmesineyse karşı olmadıklarını kaydetti.

Kanada hükümetinin, 2003-2005 yılları arasında 1 milyon fok balığının öldürülmesine izin verdiğini hatırlatan Cederquist, hayvanların ya sopalarla ya da tüfeklerle öldürüldüğünü, ancak yapılan araştırmalar sonucunda sopalarla öldürülmeye çalışılan fok balıklarının bazen ölmediklerini ve canlıyken derilerinin yüzüldüğünü tespit ettiklerini söyledi. (aa) 

1102000cookie-checkKanada’daki foklara Almanya’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.