Kışanak: Paket beklentilere yanıt vermiyor

Demokratikleşme paketinin beklentileri karşılamadığını belirten Kışanak, “Çok beklemeye değer bir paket miydi? Tüm Türkiye gördü. Bizler Barış ve Demokrasi Partisi olarak, Kürt sorununun demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi konusunda büyük emek ve çaba sarfetmiş bir geleneğin temsilcisi bir partisiyiz. Kürtler, Kürt sorununun çözülmesini, Aleviler inanç özgürlüğü sorununun çözülmesini, ülkenin ötekileştirilen tüm kesimleri, kendilerini yönetime katabilme fırsatını yakalayabilmeyi arzu ediyordu. Yıllarca bunun mücadelesini verdiler. Bu paketin, bu beklentilerin hiçbirine yanıt vermediğini çok açık ifade ediyoruz. Türkiye’nin demokratikleşme ihtiyacına yanıt veren bir paket değildir” diye konuştu.

EMEK PARTİSİ’NDEN TEPKİ

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ‘demokrasi paketi’nin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu dile getirdi. Demokratikleşmenin belli başlı kriterleri olduğunu belirten Gürkan bu kriterleri, “Emeğin haklarının güvenceye alınması, inanç özgürlüğü ve laiklik, Kürt sorununun demokratik çözümü” olarak sınıflandırırken paketin bu sorunların hiçbirine çözüm getirilmediğini aktardı. Bugün işçi ve emekçilerin örgütlenme ve toplu sözleşme gibi haklarını kullanırken birçok engelle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Gürkan yine işçi ve emekçilerin grevlerini patron baskısı altında yaptığını aktardı. Emeğin haklarını güvence altına almayacak bir paketin demokratik olmayacağını belirten Gürkan, yine aynı şekilde ne siyaset yapma yasağı ne de gösteri ve yürüyüş kanununda özgürlükleri genişleten bir gelişme olmadığına değindi.

Gürkan, “Bu paket, Kürt sorununda uyguladığı baskıcı politikalar, Gezi direnişi ve ardından gelişen toplumsal muhalefeti bastırmak için kullandığı yol ve yöntemlerle yıpranmış olan otoriter, baskıcı görüntüye bir makyajdır” dedi.

1397600cookie-checkKışanak: Paket beklentilere yanıt vermiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.