Kanatlanıp uçuran şarkılar…

Yılın en iyi albümlerinden biri, memleketin önemli müzisyenlerinden bir grubun bir araya gelerek oluşturduğu ‘Kharoon’ projesiyle birlikte hayatımıza girdi.

Bülent Ortaçgil’in vokal tarzını anımsatan albüm, biraz klasikten, biraz Türk sanat müziğinden, çokça da cazdan tınılar taşıyor.
Ülkemizin önde gelen müzisyenlerinin bir bölümünün bir araya gelerek oluşturduğu Kharoon’u, bir gruptan çok, proje olarak kabul etmek gerekir. İsimlerinin yanındaki açıklama buna işaret ediyor zaten. Kapakta da açıklandığı gibi, ismini aldıkları ölülerin kayıkçısı Kharoon’un amacı öne çıkmak değil, camları parçalamaktır. Grubun oluşturduğu tarz ya da sound, tam olarak böyle.; Biraz klasikten, biraz Türk sanat müziğinden, çokça da cazdan esinlenmiş ama hiçbirinin etkisinde kalmayıp, tamamıyla özgün olabilmiş yepyeni bir yapı.

Şarkıları ortak bir çaba ve yaratacılık ile hayata geçirmiş çekirdek bir ekibi var grubun… Solistleri ise Hüseyin Murad. Ses rengi ve vokal yapısı fazlasıyla Bülent Ortaçgil. Ama bu bir taklit değil; kısmen ses benzerliğinden, kısmen de böyle bir müziğe uyacak en iyi vokal yapısının bu olmasından dolayı, özellikle tercih edilmiş. Yılın en iyi albümlerinden biri. (Uzaklar, Kharoon Ölülerin Kayıkçısı, Ada/ 5 üzerinden 5 yıldız) Naim DİLMENER / Hürriyet

2016450cookie-checkKanatlanıp uçuran şarkılar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.