Kansere karşı ‘aşk şarkıları’

James’s Church’de (197 Piccadilly, London W1J 9LL) 26 Nisan saat 19’da gerçekleşen yardım konserini aralarında müzik eleştirmeni Bill Newman’ın da bulunduğu 200 sanatsever izledi…

Konserde soprano Alison Guill, mezzo Clare Presland, tenor Nicky Spence ve bass baritone Leslie MacLeod-Miller sahne aldı.

Maxton yaptığı açıklamada ünlü tenor Nicky Spence’in yoğun temposuna rağmen konserde yer almasının bir şans olduğunu belirterek sanat ve yardımseverlerin konsere ilgisine teşekkür etti…

Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Gülsin Onay yardım konserini şöyle değerlendirdi:

“Canan Maxton ‘Talent Ünlimitted’ Vakfının kurucusu olarak pek çok genç yeteneğe destek olmuş, kariyerlerinde önemli adımlar atmalarına yardımcı olmak için elinden geleni yapmıştır. Ben de geçmiş yıllarda verdiğim konserlerle kendisine katıldım, önümüzdeki yıl farklı projelerimiz olacak.

Londra’da çok yetenekli gençlerimiz Büyük başarılara imza atıyorlar; Genç piyanist Salihcan Gevrek,4 sene önce Kamuran Gündemir Piyano Yarışması 1 cisi olmuştu, harika çalıyor. Emre Engin de çok parlak bir kemancı şimdiden.. İstanbul Festivalinde konser verecek.,. Donat Bayer ise Müzikolog olarak doktorasını tamamlamış, şimdiden kitaplar yazıyor, ülkemiz için çok önemli bir değer.., Ayşe D eniz Gökçin ise kendisini kanıtlamış çok başarılı bir piyanist, birbirinden ilginç projeleri var, New York’ta bir Müzik okulu açacak… Daha nice genç müzisyenlerimiz yetişiyorlar, hepsinin yolları açık olsun, nice büyük başarılara, onlarla gökyüzü güneşli, masmavi…”

842640cookie-checkKansere karşı ‘aşk şarkıları’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.