“Kaosu, kemer sıkmaya tercih ediyor”

Financial Times gazetesinde bugün “Syriza gençliği ‘kaos’u kemer sıkmaya tercih ediyor” başlıklı bir haber yer alıyor.

Haberde Avrupa’daki gerginliğe rağmen iktidardaki partinin taviz vermediğini yazıyor.

Gazeteye konuşan genç Syriza destekçilerinden Costas Stavrou, “Eğer bir ülke birlikten çıkarsa, sisteme duyulan güven zarar görür. Biri terk ederse, hepsi terk edebilir. Blöf yapıyorlar. Bunun sonunda ne kadar büyük sorunlarla karşılaşacaklarını biliyorlar” diyor.

Yunanistan Merkez Bankası’nın Çarşamba günü yaptığı kriz uyarısını hatırlatan gazete, Atina parlamentosunun önünde toplanan gençlerin ise Başbakan Alexis Tsipras’a “Bedeli ne olursa olsun dik dur” mesajı verdiğini belirtiyor.

Syriza’yı destekleyen gençlerin yıllardır ekonomik kriz nedeniyle hayalkırıklığına uğradığı ve depresyonda olduğu kaydediliyor. Karşı tarafın sunduğu seçenek değişmedikçe, bu kitlenin açıkça Euro’dan çıkmayı talep etmese de bilinmeyen sonuçlarına katlanmaya hazır olduğunu ifade ediyor.

Bir başka genç destekçi Iasonas Schinas, “Kemer sıkma mı, kaos mu? Kaos.” diyor.

26 yaşındaki Schnias “Son beş yıldır hayatımız mahvoldu. Artık kaybedecek bir şeyimiz yok. O yüzden sakiniz. Eğer ödemezsek Avrupa’nın geri kalanı sorun yaşayacak, biz değil” yorumunu yapıyor.

20 yaşındaki Maria Kamberou ise henüz öğrenci olduğunu ve Syriza’yı desteklediğini kaydediyor. Ancak Kamberou partinin her kararını desteklemediğini kaydederek, “Biz gençlerin çoğu neyle karşılaşacağımızı duymak istemiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Yunanistan’da 25 yaş altında işsizliğin yüzde 40’lara vardığı, bunun AB ortalamasının iki katı olduğu belirtiliyor.

Bu yıl iktidara gelen Syriza’nın Yunan gençliğinden önemli bir destek aldığı, kemer sıkma programını sona erdirme, vergileri azaltma ve sosyal harcamaları artırma sözü verdiği hatırlatılıyor.

1455840cookie-check“Kaosu, kemer sıkmaya tercih ediyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.