‘Kapatma davasında kararı Türkiye verir’

Rice, “Biz bunun, Türkiye’nin laik ve demokratik düzeni, laik ve demokratik ilkeleri içinde çözüleceğine inanıyoruz ve umuyoruz” dedi.


Amerikan-Türk Konseyi’nin 27. yıllık konferansına konuşmacısı olarak katılan Rice, Kuzey Kıbrıslı Türkler’e yönelik izolasyonun kaldırılmasına ilişkin bir soruya karşılık, “Kıbrıs’ta daha umutlu bir dönem. Zor kararlar verilmesi gerekiyor ve her iki tarafta da siyasal direnç var. Biz, yapabileceğimiz herşeyi yapacağız” diye konuştu.


Rice, ABD ve Türkiye’nin, birleşik, güvenlik içinde ve istikrarlı bir Irak hedefini paylaştığını ve Irak’ta terörün her biçimini kınadığını vurgularken, ”ABD, PKK’yı, Türkiye, Irak ve ABD’nin ortak düşmanı olarak tanımaktadır” dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Rice, ”Hala hem biz hem de Türkiye, demokrasinin en iyi yönetim olduğunu biliyoruz ve insan hakları, temel özgürlüklerin, herkese sağlanmasını güvence altına almak durumundayız. Bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, parlamentonun TCK’nın 301. maddesinde değişiklik yapacağını açıklamasından dolayı kutluyoruz. Bunu cesaretlendiriyoruz. Birisinin inançlarını ifade etmesi, devlete hakaret değildir, vatandaşlığın en yüksek biçimidir” diye konuştu. 
 

1058050cookie-check‘Kapatma davasında kararı Türkiye verir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.