‘Kapitalizmin değil insanların geleceği’

Brezilya Cumhurbaşkanı, “Kapitalizm benim için hiçbir zaman soyut bir kavram olmadı. Ailem Brezilya’nın kuzey doğusunda taşradaki sefil hayatını ben gençken terkedip Sao Paolo’ya göç etmişti. Çocukluğum, öteki fakir ailelerin çocuklarının hayatından pek de farklı değildi” değerlendirmesini yaptı.


Lula da Silva, işçi liderliğinden cumhurbaşkanlığına giden kariyerinde, ülkede istikrarın sağlanamayacağını söyleyenleri haksız çıkardıklarını da yazdı.


Brezilya ekonomisini, kriz karşısında güçlü bir konuma getirdiklerini söyleyen Silva şöyle devam etti:


“Bugün kimse, kapitalizmin geleceğini tahmin etmeye cesaret edemiyor. Bense krizin ardından nasıl bir toplumun ortaya çıkmasını istediğime dair umutlarımı aktarabilirim.


Geleceğin toplumu bana göre, spekülasyonu değil üretimi ödüllendirecek. Finans sektörünün rolü, üretim sektörünü canlandırmak, geliştirmek olacak. Bu sektör hem ulusal hem de uluslararası denetim mekanizmalarına tabi olacak. Uluslararası ticarette, şimdilerde gelişmeye başladığı görülen korumacılığa rastlanmayacak.


Tüm bu değişimlerin ötesinde, geleceğin toplumu ekonomik dogmalardan uzak yaşayan bir toplum olacak. Krizden sonraki ekonomik ve sosyal düzene ne isim konacağıyla ilgilenmiyorum. Yeni sistemin temel kaygısı insanlar olduğu sürece, benim için bir sorun yok.”

821200cookie-check‘Kapitalizmin değil insanların geleceği’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.