Kara harekatında 5 şehit…

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’taki terör örgütü unsurlarına karşı sürdürülen sınır ötesi harekatta terör örgütü mensuplarıyla dün çıkan çatışmada, 24 “terörist”in etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda teröristin yaralandığını açıkladı.


Temas bölgesinde en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, 5 personelin şehit olduğu duyuruldu.


Açıklamada, elde edilen istihbarı bilgilerin, özellikle sözde lider denilen kadronun panik halinde güneye doğru kaçarak, bölgeyi terk etmeye çalıştıklarını gösterdiği bildirildi.


Sınır ötesi harekatın ”sadece terör örgütünü hedef aldığı” tekrarlanan açıklamada, ”yerel unsurlardan Türk silahlı Kuvvetleri birliklerine karşı her hangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemeleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gösterdiği hassasiyeti paylaşmalarının beklendiği” vurgulandı.


Açıklamada, ”Birliklerimiz çetin hava ve arazi şartlarında, ileri harekatı ve arazi arama tarama faaliyetlerini kahramanca sürdürmektedirler. Harekat, planlanan hedeflere ulaşıp öngörülen maksat tahakkuk edince sona erdirilecektir” denildi.


FOTOĞRAF (Kaynak www.tsk.mil.tr): Türk askeri sınır ötesinde

1055740cookie-checkKara harekatında 5 şehit…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.