Karaciç'e, cılız ve olaylı destek mitingi

Polisin göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığı olaylarda ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü.

The Financial Times, bu mitinge 15 bin kişinin katıldığını oysa Şubat'ta Kosova'nın bağımsızlık ilanı aleyhinde düzenlenen eyleme 100 bin göstericinin yer aldığını hatırlattı.

The Guardian "Sırbistan'ın ve Bosna'nın dört bir yanından geldiğini söylediği milliyetçilerin amacını "cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in yeni hükümetine meydan okumak ve Karaciç'in Lahey'e naklini engellemeye çalışmak" olarak değerlendirdi.

Gazete şu yorumu yaptı:

"Karaciç'in yakalanması ve kilit güvenlik servislerine yandaşlarını yerleştirmek için yaptığı ılan hızlı hamlelere rağmen, Cumhurbaşkanının ülke üzerindeki hakimiyeti kırılgan. Milliyetçiler güçlü bir siyasi kuvvet durumunda ve şiddete meyilliler… Ancak batı yanlısı demokratlar dün geceki eylemin donuk geçmesine bakarak biraz rahatlayabilirler."

The Daily Telegraph ise eylemde polisle yaşanan çatışmaları, "Karaciç'in çeteleri polisle çatıştı" diye aktardı ve eylemcilerin Karaciç'i bir kahraman olarak nitelediklerini vurguladı.

 

1175540cookie-checkKaraciç'e, cılız ve olaylı destek mitingi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.