Çıkaralım şu at gözlüklerini

Bir tane sağduyulu, dürüst bir köşe yazarı ya da spor adamı çıkıp, olayları tarafsız bir gözle bakıp değerlendirmedi, ortalığın yatışmasını sağlamadı.


Türkiye ile ilgili olaylar yurt dışından biraz değişik ve objektif değerlendiriliyor. Orada olan olayları sıcak sıcak yaşamadığımız icin etki altinda kalmaksızın daha mantıklı sonuçlara ulaşabiliyoruz.  Türkiye ile İsviçre arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylar nedeniyle FIFA, Türkiye’ye oldukça ağır bir ceza verecek ve biz bunu hakkediyoruz. Niye mi? Sayalım sırasıyla:


1) Isvicre kafilesi havaalanına gelir gelmez yumurta, küfür, taciz sloganları ve pankartlarıyla karşılandı. örneğin: CEHENNEME HOŞGELDİNİZ!.. O. COCUKLARI..vs.. Bunlar gerçekleşirken, hicbir güvenlik görevlisi kalabalığı sakinleştirmedi, pankartları toplamadı, asayışı sağlamadı.
2) Maç başlamadan önceki seronomide İsviçre milli marşı çalınırken, ıslıklardan duyulmadı.. (neymiş, aynısını bize onlar yapmış)
3) Bize kritik maçlarda attığı kazıklarla yakından tanıdığımız Alpay, bu maçta da baş roldeydi. elini kolunu sallayarak ceza sahası içinde zeybek oynarken, 28. saniyede penaltıya neden oldu ve maçı ilk dakikada bitirdi.
4) Yetmedi.. maç sırasında atılan bir golümüzden sonra rakip kaleciye laf ve omuz attı..
5) Maç bitimindeki olayların baslangıcını ise Terim’in yardımcısı eski Bjk´li futbolcu Mehmet Özdilek yaptı.. Koridora koşan İsviçrelilere bir ayak hareketi yaparak birinin sendelemesine neden oldu, akabinde yaptığı harekete karşılık arkadan gelen bir oyuncudan tekme yedi..
6) Eh, ortalık kızışır da Alpay rahat durur mu? Tekrar sahneye cıktı ve rakip oyunculardan birine yapıştırdı tekmeyi. Tabii ondan sonra da ortalık iyice karıştı.. (Nedense Kanal-D, ilk hareketi yapan Mehmet Özdilek´in hareketini bir iki kere yayınladıktan sonra yayından kaldırdı ve ona atılan tekmeden itibaren cekilen görüntüleri yayınladı. Fifa’dan, daha önceki görüntüleri kesmemesi uyarısına karşın halen öyle yayınlamakta..)


Benim gördüklerim bunlar.. Üstelik herkesin gördüğü ekrandan gördüklerim. Ama bir tek fark var, gözümde at gözlüğü yok. İlk dakikadan itibaren 10 kişi olarak tam bir onur mücadelesi veren, hem Alpay’a, hem de yanlı tutumuyla hakeme rağmen pes etmeyen ve biraz daha şanslı olsa maçı alacak olan Milli takımımız, bu densizlerin yüzünden belki de önümüzdeki dünya kupasından men edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Ve biz hala bas bas bağırıyoruz.. Ne yani, bütün dünya haksız da bir tek biz mi haklıyız?


Erdoğan Karayel / [email protected]

684000cookie-checkÇıkaralım şu at gözlüklerini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.