Karamollaoğlu 6’lı masada konuşulan üç ismi açıkladı

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu 6’lı masada aday belirleme süreci devam ediyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100‘de katıldığı canlı yayında 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin, “Ben bir ana muhalefet partisi liderinin ‘Ben aday değilim’ demesini makul bulmam” dedi.

MASADA ADAYLIK KRİZİ Mİ YAŞANIYOR?

Karamollaoğlu, altılı masada bir adaylık krizi yaşanmasını beklemediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık üzerinde konuşmadıklarını belirten, Karamollaoğlu, “Ana muhalefet partisi lideri elbette cumhurbaşkanı olmayı arzu eder. Bunu tabii olarak karşılarım. Bunun karşılığını kendisi de mutlaka değerlendirmeli. Seçim bir bakıma garanti olmalı” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, “Sizin bir adayınız var mı?” sorusuna ise “Yok, şimdiye kadar bir aday üzerinde hiç durmadık” karşılığını verdi. Bununla birlikte genel başkanlardan birinin aday olmasının mutabakatı güçlendireceğini savundu.

Saadet Partisi lideri, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin altılı masanın dağılmasına neden olabileceği yorumlarına da yanıt verdi.

Karamollaoğlu “Ben öyle bir endişe taşımıyorum. Yani bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz” diye konuştu.

“İMAMOĞLU, YAVAŞ VE KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GELDİ”

Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusuna da yanıt veren Karamollaoğlu, “Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi ancak ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi. Şimdi biz bunu ilk toplantıda görüşeceğiz ve bir takvime bağlayacağız. Bunu nasıl deklere edeceğimizi belirteceğiz. O güne kadar halkımızın biraz daha sabır göstermesini istiyoruz.” dedi.

SEÇİLECEK BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI”

Cmhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğine de değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Bu bütün parti başkanlarının ittifak edeceği bir aday olması icap eder. Bu benim aynı zamanda şahsi kanaatim. Bu konu anketlerde elbette değerlendirilecektir. Bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ben ittifak edileceğini düşünüyorum.”
Karamollaoğlu seçimin ortak aday ile kazanılması halinde kurulacak hükümette, her partinin en az bir bakanlıkla temsil edileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan 6’lı masanın bir sonraki toplantısı 2 Mart’ta gerçekleştirilecek.

2671240cookie-checkKaramollaoğlu 6’lı masada konuşulan üç ismi açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.