Kardiyoloğa rüşvet ve cinayet suçlaması

Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını araştırmakla görevli Merkezi Anti-Rüşvet Bürosu (CBA) dedektifleri, cinayet ve rüşvet olaylarına adı karışan tanınmış Kalp Cerrahi Dr. Miroslaw G.’yı gozaltına aldı.

Dr Miroslaw G., hasta yakınlarından rüşvet almak, hasta yakınının rüşvet vermemesi durumunda ise hastanın yaşam destek sistemini keserek ölümüne neden olmak suçlanıyor.

Dr Miroslaw G. ve işbirlikçilerine yönelik bir diğer suçlama da, bazı ambulans doktorlarının durumu ağir olan hastalara kas gevşetici (Pavulon) ilaç vererek ölümüne neden oldukları ve ölüm olayı ile ilgili bilgileri de yerel cenaze evine sattıkları yönünde.  

30 KURBAN

CBA şefi Mariusz Kaminski, Dr Miroslaw G.’nin, geçen yıl da bir kalp hastasının ölümüne neden olduğunu iddia ederek, “Yaklaşık 30 hastanın yasamını yitirdiğinü tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Kaminski, kalp cerrahının evinde yaptıkları aramalar sırasında çok sayıda pahalı içki, saat ve bir miktar para ele-geçirildiğini belirtti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Zbigniew Religa, Polonya’daki hastanelerin düzensizliğinden yakındı ve hastanelerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Kalp cerrahi ve Sağlık Bakanı Religa, Varşova İçişleri Bakanlığı Hastanesi direktörü Marek Durlik’in istifa etmesini istedi.

Hastane direktörü Marek Durlik ise, “ Rüşvet alındığını ve tibbi hataların meydana geldiğini bilmiyordum” diyerek kendini savundu. CBA yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtiyorlar.

1146400cookie-checkKardiyoloğa rüşvet ve cinayet suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.