Karikatür davası giderek büyüyor

İsveç Gazetesi’nin, bir Lübnan gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, Cuma  namazından sonra  intihar saldırıları düzenleneceği yolunda duyumlar alındı.

Danimarka Başbakanı Anders Foggh Rusmussen, Danimarka başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde başlatılan protesto eylemleri nedeniyle, 11 Müslüman ülkede görev yapan Büyükelçileri bugün saat 10.30’da,durum değerlendirmesi yapmak üzere Başkent Kopenhag’da olağanüstü kriz toplantısına çağırdı.

İsveç’in en büyük Gazetesi Dagens Nyheter’in bugün piyasaya çıkacak sayısında , Lübnan’da yayınlanan Daily Star Gazetesine dayandırılarak verilen manşet haberde  Şii Hizbullah’a bağlı militanlar Danimarka ve Noveç’te intihar eylemleri düzenlemek üzere harekete geçti.

Cuma namazından sonra bazı provakasyonların düzenlenebileceği ihtimalini  değerlendiren Danimarka polisi, özellikle Hazreti Muhammet karikatürünü yayımlayan Jylande Posten gazetesi bürosunun  çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Danimarka Başbakanı Rasmussen, dün gece geç saatlerde  Al Arabiya tv kanalıyla yaptığı 25 dakikalık görüşmede, Danimarka halkının bütün dinlere karşı saygılı olduğunu ve huzur bozucu herhangi bir çatışma istemediğini söyledi.

 Danimarka’da Müslüman grupların arasına sızan bazı kişilerin Cuma namazından sonra bazı provakasyon  eylemleri düzenlemelerinden endişelenen polis, özellikle Başkent Kopenhag’da Cuma namazından sonra olay çıkmaması için çok sıkı güvenlik önlemleri alıyor.

Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, Hazreti Muhammed’le ilgili karikatürün  Fransız gazeteleri France Soir ve Le Monde gazetelerinden de de yayınlanmasının, özellikle bu ülke ile ilişkili ve bugüne dek sessizliğini koruyan Kuzey Afrika ülkeleri Fas ve Cezayir’de harekete geçirebileceğini , bu ülkelerde de gerilimin tırmanışa geçebileceğini söyledi.

Kopenhag Polisi ,özellikle Kopenhag şehir merkezinde  uyguladığı  güvenlik önlemlerini  arttırarak Müslümanları girişilebilecek bazı provakasyonlara karşı uyardı.

FOTOĞRAF: Danimarka Başbakanı Anders Foggh Rasmussen

1122990cookie-checkKarikatür davası giderek büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.