Kariyer Günü’nde ‘püf noktaları’ anlatıldı

UCL Üniversitesi Darwin Lecture Salonda Young Turks (Genç Türkler) Kulübü ve Turkish Forum katkılarıyla 22 Mayıs günü düzenlenen “Kariyer Günü Semineri”ne kariyerin başındaki 80 genç katıldı.

Seminerde konuşmacılardan İnsan Kaynakları Uzmanı Ümran Altunkaya CV hazırlama ve görüşme teknikleri, London Southbank Universitesi Öğretim Görevlisi Meral Erdemir İş bulma ve başvuru formu doldurma teknikleri, Arlington & Crown Solicitors’dan Av. Chirs Pelentrides vize başvuruları ve son gelişmeler, BMC San.ve Tic AŞ. İngiltere Genel Müdürü Sinan Ogün Kariyer planlaması ve iş başvurularını değerlendirme, Select Fashion’dan Cafer Mahiroğlu başarıya giden yol ve Turkish Forum yöneticilerinden Nazif Akpınar ise iş fırsatları yaratma ve arama yöntemleri konusunda sunum yaptılar…

Gençlere kariyerlerini planlarken izlenmesi gereken yolun anlatıldığı seminerdeki akademisyen ve profesyonel konuşmacılar, kariyer edinmede yolun başındaki gençlerin izlemesi gereken yolları bilimsel yöntemler ve yaşamın pratiğine dayanarak deneyimlerden verilen örneklerle anlattılar.

Konuşmalarda gençlerin İngiltere’deki çalışma fırsatlarını değerlendirmek için doğru vize başvurusunun önemli olduğu belirtilerek, özellikle Türkiye ile iş yapan şirketlerdeke iş başvurularında “Türkçe”nin avantaj olduğu vurgulandı.

Gençlerin kariyerlerine doğru başlayabilmesi için profesyonellerden danışmanlık almasının önemine de değinilerek, iletişim çağında rekabet gücü kazandıracak donanımlara önem vermeleri istendi.

Genç Türkler Kulübü adına konuşma yapan Bekir Çoban da İngilterede yaşayan gençlere kariyerleri konusunda destek verecek eğitim projelerinin devam edeceğini belirterek bu tür etkinliklerin istek olması durumunda yinelenebileceğini de sözlerine ekledi…

843090cookie-checkKariyer Günü’nde ‘püf noktaları’ anlatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.