Kartal Belediye Başkanı BM’de konuştu

 Dağlar, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyinde (ECOSOC) düzenlenen, ”Bilişim Çağında Sürdürülebilir Kentleşme Forumu”nda yaptığı konuşmada, ”sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kentleşmenin ana hedefinin sürdürülebilir mutluluğa ulaşmak” olduğunu söyledi.


Bu kapsamda Kartal’da ”Kartalite” isimli yeni bir kent tasarımı projesi yürüttüklerini anlatan Dağlar, İstanbul’un 14 milyonluk nüfusuyla bir metropol olduğunu anımsattı ve 500 bin nüfusa sahip, göç alan, sanayi ve üretim merkezi Kartal’da yeni bir kent planlanmasına geçildiğini anlattı. Artan göçün Kartal’daki sanayi merkezlerinin buradan taşınmasına yol açtığını söyleyen Dağlar, ortaya çıkan 555 hektarlık alanın çöküntü alan olmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışmanın yürürlüğe konduğunu bildirdi.


Dağlar daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Burada BM çatısı altında ülkemizin tanıtımını yaptık. İstanbul’un taşıdığı güzellikler, özellikler, taşıdığı fırsatlar ve Kartal’ın özelde gündeme gelmesini sağladık. Bizim ilçede öngörülen bu çalışma ile ilgili katılımcılara bilgi verdik. Gerçekten katımcılar da projenin sıradışı olduğunu ve heyecan verici olduğunu söylediler”dedi.

1058360cookie-checkKartal Belediye Başkanı BM’de konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.