Karzai’den ABD’ye yönteminiz yanlış…

Afganistan’ın güneyinde yüzlerce kişinin ölümü ardından Devlet Başkanı Hamid Karzai üzerinde baskının arttığı ve Karzai’nin de, polis ve ordunun güçlendirilmesi, ilave kaynak ve teçhizat, yerel hükümetlere daha çok yardım ve reform çağrısı yaptığı açıklandı.

BBC muhabirine göre, Karzai uluslararası topluma ”teröre karşı savaş yöntemlerini yeniden gözden geçirin” çağrısında bulundu.

RUMSFELD AFGANİSTAN’DA

ABD Donald Rumsfeld Afganistan’ın başkenti Kabil’e sürpriz bir ziyarette bulunuyor… Kabil’e varan Rumsfeld’in Devlet Başkanı Hamid Karzai ile yapacağı görüşmede Afganistan’ın güneyinde tırmanan şiddet olaylarını ele alması bekleniyor. İngiltere Savunma Bakanlığı dün Afganistan’ın güneyine 900 takviye asker göndereceğini duyurdu.

ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, Afgan askerlerle birlikte düzenlenen operasyonda en az 30 militanın öldürüldüğü söylendi. Açıklamada, güney Afganistan’ın sorunlu Helmand bölgesinde yer alan Sangin’e düzenlenen baskında koalisyon güçlerine bağlı bir helikopterin acil iniş yaptıktan sonra imha edilmek zorunda kalındığı belirtildi.
 
30 MİLİTAN DAHA ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Öte yanda Afganistan ve koalisyon kuvvetlerinin, güneyde 30 kadar militanı öldürdükleri açıklandı.

Koalisyon sözcüsü Tamara Lawrance, militanların, Sangin köyüne yapılan baskın sırasında öldürüldüğünü, militanların saklandıkları yer hakkında, sorguya çekilen gözaltındaki yandaşlarından bilgi alındığını söyledi.

Lawrance, koalisyon ve Afgan kuvvetlerinin zayiat vermediğini, koalisyona ait bir helikopterin, operasyon sırasında mekanik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldığını belirtti. Sözcü, helikopterin, tamir edilemeyeceği kararı üzerine bulunduğu bölgede imha edildiğini kaydetti.

 

1131970cookie-checkKarzai’den ABD’ye yönteminiz yanlış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.