Kaşıkçı soruşturmasında yeni görüntüler: Kan donduran iddialar…

İstanbul’da öldürüldüğü açıklanan Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin taşındığı iddia edilen araçla başkonsolos Uteybi’nin araçlarının temizlik görüntüsü ortaya çıktı.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberinde göre, Ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğü açıklanan Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldükten sonra taşıdığı iddia edilen aracın detaylı temizliğinin yapıldığı oto kuaför çalışanlarının polis ekiplerince sorgulandığı ortaya çıktı.

İfadelerine başvurulan çalışanlara “Kan izi var mıydı?” diye sorulduğu öğrenildi. O oto yıkama firmasının güvenlik kayıtları da polis ekiplerinde incelendi. Detaylı temizlik yapılan araçlardan birinin Suudi Arabistan Başkonsolosu Uteybi’ye ait olduğu belirtildi. Diğer aracın ise Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda parçalandığı iddia edilen Kaşıkçı’nın cesedin Uteybi’nin kaldığı konuta taşındığı araç olduğu öne sürüldü.

“CESET PARÇALANDI KONUTA TAŞINDI İDDİASI”

İddiaya göre, Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluk binasına girdikten sonra boğularak öldürüldü. Daha sonra ise cesedi 3 parçaya ayrıldı. Ardından ceset çöp poşetler ve valizlere konuldu. Ardından konsolosluğa ait bir minibüse konulan valiz ve poşetler 300 metre uzaklıktaki konsolosluk konutuna götürüldü. Cesedin parçalanma işi devam ederken o minibüs 3 gün otoparkta bekletildi. Aracın 5 Ekim’de Levent’teki oto tıkamasıyla götürüldüğü anlaşılmıştı.

2239760cookie-checkKaşıkçı soruşturmasında yeni görüntüler: Kan donduran iddialar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.