Kasım ayı ve Akrep dönemi


24 Ekim’de başlayan Akrep burcu dönemi, Kasım ayında devam etmektedir. En zorlu tekamül alanı olan Akrep burcuna gelen ruh, öğretisine devam ederken bir yandan karmalarını dengelemekte, diğer yandan da öğrendiği derslerden sınav vermektedir.


Akrep transformasyonu; ölüm ve doğumu sembolize eden bir burç olduğundan, ağırlıklardan arınmanın yolunu giz-lide bulur


Hangi burçta doğmuş olursak olalım, içinde bulunduğumuz bu dönem, fiziksel-ruhsal arınmayı  büyük bir oranda kolaylaştırmaktadır.

Ayın başından 23’üne kadar Venüs ve Jüpiter gökyüzünde kol kola gezinerek; sevgiyi, adaleti, etik değerlerimizi ön planda tutmamızı sağlayacak, ruhsal ve bedensel şifa enerjilerini akıtarak içimizde bu duyguları uyandıracaklardır. Bu olumlu birleşim dünyaya ve ülkeler arası politik görüşmelere tatlı bir uyum ve ahenk getirecektir. Sanat organizasyonları da “birlik ve barışa” zemin hazırlayacaktır.

5 Kasım’da Merkür Yay burcuna girecektir. Merkür’ün bilgi ve iletişimi sembolize eden enerjisi dinlerin, adaletin, yüksek öğ
renim kurumlarının ve eski felsefelerin yeniden ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini hatırlatacaktır.

8 Kasımda Satürn, Yengeç burcunda geri gitmeye başlıyor ve halkımız, içinde bulunduğu gelir dengesizliğinden doğan sıkıntılarını gözden geçirecektir. Kış mevsimine uygun ihtiyaçlar sebebiyle fark edeceği ekonomik zorluklar aile ilişkilerine daha sıkı bağlanmayı ve korumayı sağlayacaktır. Hükümetten de güvence beklediğini çeşitli eylem girişimleriyle duyuracaktır.

12 Kasım’da Mars en aktif olduğu Akrep burcundan Türkiye’ye güç ve cesaret verecektir. Hükümet üyelerinin dış ülkelere karşı öfkeli çıkışlarına sebep olabileceği gibi, Transit Mars, Türkiye’nin natal Satürn’ünle kavuşum yaptığından, yönetici kesimde küçük kazalar ve sağlık sorunlarıyla karşılaşmaları mümkündür. Bankalarla iletişim kurumları
nı kapsayan kanunların yeniden gözden geçirilmesi söz konusu olabilir. Terör örgütlerinin eylemlerinde ve kriminal olaylarda artışlar mümkündür.

23 Kasım’da Venüs Akrep burcundan, duygusal ve maddesel sorunların su yüzüne çıkmasına ve sorgulanmasına neden olacaktır. Sorgulama esnasında korku, kaygı, endişe, saplantılı bir duruma dönüşebilir olduklarından, fazla derinleşmemeli; sağduyulu olup sevgi ve  maddeyi bir arada dengede tutmalıyız. Bu dönemde; bireyler kadar topluluklar ve kuruluşlar da egoya yenilmemeye dikkat etmeli…

29 Kasım’da Merkür duruyor ve 30 Kasımda retrograt oluyor. Karışıklıklara, gecikmelere neden olacağından randevulara, kontratlara, yanlış anlaşılabilecek söz ve fikir teatilerine dikkat.

Tanrı’ya bir adı
m daha yaklaşacağız bu ay… O’nu içimizde hissedebilmek için sessizliğe yönelmeli; dua ve meditasyonla kendimizi evrenin sonsuzluğuna açmalıyız… Yaşamın sunduğu nimetlere müteşekkir kalarak, karmalarımızı dengelemeye hız vermeliyiz. Gökyüzü bizleri böylesine desteklerken.

Öfke, hızlanmış ata benzer; kendi kendini yorar.
 
Shakspeare

721060cookie-checkKasım ayı ve Akrep dönemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.