Kaş’ta Elm Sokağı kabusu!

Kaş’ın butik otel ve pansiyonlarıyla ünlü Küçükçakıl Mevkiinde bulunan Barış Sokak, aylardır “Elm Sokağında Kabus” filmindeki gibi korku dolu günler yaşıyor. Sokak sakinlerinin bir çoğunun evlerini satarak ilçeyi terketmelerine neden olan kabusun nedeni, Z.B.Ö adındaki komşuları. Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ancak hakkında mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen bir türlü sokaktan uzaklaştırılamayan Z.B.Ö’nün gözetim altına alınması gerektiğini belirten sokak sakinleri ‘saatli bomba’ olarak tanımladıkları komşuları yüzünden endişeliler.

KADINLARA BIÇAKLI TEHDİT

Barış Sokak’taki komşularının verdiği bilgilere göre yaklaşık 15-20 yıl önce bu sokağa taşınan Z.B.Ö, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ailesi tarafından terkedildi.Bunun üzerine ruh sağlığı giderek bozulan ve maddi sıkıntılar yaşamaya başlayan Z.B.Ö, mahalle sakinlerini sözlü taciz ve bıçakla tehdit etmeye başladı. Özellikle yalnız yaşayan kadınlara yönelik tehditlerini sürdürdüğü öğrenilen Z.B.Ö hakkında tahliye davası açan komşuları bu girişimlerinden de bir sonuç alamadı.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN ADLİ TIP’A GÖNDERİLEMİYOR

Hakkında yaralama, gasp, taciz ve darp gibi çeşitli suçlardan açılmış onlarca dava bulunduğu öne sürülen Z.B.Ö’nün, psikolojik rahatsızlığını gerekçe göstererek taciz ve tehditlerini sürdürmesi üzerine Kaş Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Barış Sokak sakinleri, Z.B.Ö’nün cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesinin sağlanmasını bildiren mahkeme kararının neden uygulanmadığı hakkında bilgi aldılar. Mahkeme kararında, “polis eşliğinde gönderilmesini” belirten bir ifade bulunmadığı gerekçesiyle işlem yapılamadığı yönünde bilgilendirilen Barış Sokak sakinleri bugünlerde ünlü Elm Sokağı’nda Kabus filmindeki gibi korku dolu günler geçiriyorlar.

SAATLİ BOMBA GİBİ

Z.B.Ö’nün tehdit ve şantajarından bunalarak Barış Sokaktaki evlerini satarak Kaş’ı terkeden (S.S) ve evini başka bir yere taşıyan (B.S.Ş.) adındaki kadınların yanısıra, (B. T) ve (S.B) adlı kadınların da sözlü taciz ve tehdite maruz kaldıkları öğrenildi. Barış Sokak’ta yaşananların uzun süredir tanığı olan ancak can güvenliğini gerekçe göstererek ismini vermek istemeyen bir komşusu, manik-depresyif rahatsızlığı olduğunu öne sürdüğü Z.B.Ö’nün zamanında tedavi edilemediği için aldığı alkol ve benzeri maddelerle agresyonunu bastırma yoluna gittiğini dile getirdi. Davranışlarından dolayı çevresinde kimsesinin kalmadığını belirttiği Z.B.Ö’nün dikkat çekmek amacıyla çevresine daha fazla rahatsızlık verdiğini anlatan komşusu, “Bu adam için yapılacak en iyi şey onu kişiliğini ve varlığını hissedeceği bir yere koymaktır.Yoksa zaman ayarlı bir bomba gibi kendisiyle birlikte çevresini de havaya uçurur. Bu da her an olabilir. Bu konuda herkes sorumludur” diye konuştu.

 

1511150cookie-checkKaş’ta Elm Sokağı kabusu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.