Katar listesine “Türk üssünü kapatın” da eklendi

Katar’a ambargo uygulayan ülkeler, Suudi arabistan, Birleşik Arap emirlikleri, Mısır ve Bahreyn talep listesi oluşturdu ve bunu Katar’a iletti. AP haber ajansının haberine göre listede Katar’daki Türk askeri üssü’nü kapatılması şartı da var.

Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire, körfez ülkelerinin Katar için oluşturduğu talep listesinin ülkeler arasında arabulucuk yapan Kuveyt tarafından Katar’a teslim edildiğini yazdı. Ancak listenin ayrıntılarına ilişkin herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

AP haber ajansı ise listedeki şartlar listesinde, Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılması, Katar’ın İran’la olan diplomatik bağlarını kesmesi ve yayın kuruluşu El Cezire’nin kapatılması ve Müslüman Kardeşlerle (İhvan) tüm bağların koparılması gibi maddelerin olduğu haberini geçti.

Krizde arabulucu rolünü üstlenen Kuveyt tarafından taleplerin iletildiği ve Arap ülkelerinden Katar’a talepleri yerine getirmesi için 10 gün verildiği ifade edildi. AP’nin haberine ülkeler ayrıca Katar’dan tazminat da talep ediyor.

2100650cookie-checkKatar listesine “Türk üssünü kapatın” da eklendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.