”Katar meselesinde asıl hedef Türkiye”

Habertürk köşe yazarı Serdar Turgut, ABD’nin Müslüman Kardeşler’i destekleyenlere karşı yapılacaklarla ilgili bir zirve toplayacağını, asıl hedefin Türkiye olduğunu iddia etti.

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Serdar Turgut, ABD’nin önümüzdeki günlerde “Camp David stili” bir zirve toplamayı planladığını ve Katar krizinde Washington yönetimi ile ters düşen Türkiye’yi kendi çizgisine çekmeye çalışacağını iddia etti.

Turgut, zirvenin Müslüman Kardeş türevi örgütlere destek veren ülkelere yönelik yapılabileceklere odaklanacağını, resmi olarak deklare edilmese de “asıl hedefin Türkiye” olduğunu savundu.

Zirvenin İslamcı örgütlere yönelik ortak bir karar çıkıncaya kadar süreceğini iddia eden Turgut, Katar’a abluka uygulayan Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin çağrılmasının planlandığını aktardı.

'Katar meselesinde asıl hedef Türkiye'

Yazının ilgili bölümü:

WASHINGTON’da, Katar’da patlayan kriz sonrasında Beyaz Saray’ın çok önemli bir yeni plan üzerinde çalıştığı ve bu planın ana hedefinin Türkiye’yi Amerika’nın istekleri doğrultusuna çekmek olduğu konuşuluyor.

Beyaz Saray’ın “Camp David stili” bir zirve toplamayı, bu zirvede Müslüman Kardeşler ve benzeri örgütlere destek veren ülkeler hakkında ortak bir karar çıkıncaya kadar zirveyi sürdürmeyi düşündüğü öğrenildi.

ABD’nin zirveye Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’la ilişkilerini kesen diğer Müslüman ülkeleri çağırmayı planladığı, ana gündemin Müslüman Kardeşler ve benzeri örgütlere destek veren Katar ve diğer ülkeler hakkında neler yapılabileceği, nasıl tavırlar alınabileceği olduğu belirtiliyor.

Camp David stili zirvelerde, toplantıya ev sahipliği yapan ülkenin istediği sonuç alınıncaya kadar toplantı uzatılabiliyor.

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray’dan sızan bilgilerde, Türkiye adı hiç telaffuz edilmese de gelişmeleri takip edenler, Trump ve çevresinin bu zirvede asıl hedefinin Türkiye olduğunu vurguluyorlar.

PERDE ARKASI

Beyaz Saray’ın bu yeni planının perde arkasında Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in olduğu ve başstratejist Steve Bannon’un da ona destek verdiği söyleniyor. Bannon’un ilişkili olduğu haber kuruluşu Breitbart News, bu zirve hazırlığı hakkında haber de yaptı.

 

2102610cookie-check”Katar meselesinde asıl hedef Türkiye”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.