‘Katsayı bütün liselerde uygulanıyor’

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, katsayının sadece meslek liselerinde değil tüm liselerde uygulandığını, yalnız İmam Hatip lisesi hedeflenerek böyle bir katsayının konmadığını ifade ederek, ”Sadece bir okula yüklenerek, bir liseyi gündeme yerleştirerek katsayı zulmünden söz etmek inandırıcı değil” dedi. 


Teziç, Rektörler Komitesi bildirgesini okuduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teziç, bir gazetecinin, 17. Milli Eğitim Şurasına davetli oldukları halde neden katılmadıkları sorusuna, toplantının amacıın meslek liselerinin katsayısı olduğunu söylerek, “Amacın belirgin olduğu durumda yapısı gereği bu amaca hizmet etme durumunda olan Şuraya katılmak, bu aracın içinde olmak, bizim için yerinde görülmemiştir” dedi. 


 Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve üniversitelerin bütçelerinin bugün görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılıp katılmayacakları yolundaki soru üzerine Teziç, ”YÖK, o görüşmelerde daima temsil edilir” dedi. Teziç, kendisinin katılıp katılmayacağı yönündeki soruya da ”Hayır” yanıtını verdi. 


Teziç, yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atanmasıyla ilgili yeni bir yasanın çıkarıldığı anımsatılarak, ”Yeni üretilen formülü nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “Bu düzenleme, Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karardan farklı bir nitelik taşımıyor. Bundan önceki kanun metni de Anayasa Mahkemesinden bu nedenle iptal edildi, YÖK’ün devre dışı bırakıldığı… Bu sefer YÖK devre içinde, ama siyasi iradenin tekrar buralarda kendi ağırlığını hissettirme arzusu var. Amaç, çok açık ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın ne düşündüğünü bilmiyorum, tabi metni değerlendirecektir. Süreç devam ederse, herhalde yargı yolu konusunda bir hassasiyet oluşacaktır” yanıtını verdi.

1035730cookie-check‘Katsayı bütün liselerde uygulanıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.