Kavala’dan Çavuşoğlu’na sert yanıt

Osman Kavala, Bakan Çavuşoğlu’nun asılsız iddiaları tekrarlayarak AİHM’nin tespit ettiği insan hakları ihlallerini meşrulaştırmaya çalışmasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Gezi tutuklusu Osman Kavala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşmesi sırasında kullandığı ifadelere dair “Gezi olaylarıyla ilgili asılsız iddiaları tekrarlayarak AİHM’in tespit ettiği ve verdiği kararlarda sona erdirilmesini istediği vahim insan hakları ihlallerini meşrulaştırmaya çalışmak, kabul edilebilir bir şey değildir.” dedi.

Silivri Cezaevinde tutulan Osman Kavala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’a yönelik “Osman Kavala’yı Türkiye’yi aleyhine kullanıyorsunuz, fonluyorsunuz. Gezi olaylarında ne kadar fonlandığını biliyoruz. Sizlerin ne kadar destek verdiğinizi biliyoruz. O nedenle Osman Kavala konusunu sürekli gündemde tutuyorsunuz” ifadeleri üzerine açıklama yaptı.

“Gezi olaylarına benim üzerimden yurtdışından kaynak aktarıldığı, Gezi protestolarını itibarsızlaştırmak ve beni cezaevinde tutmak için uydurulmuş bir iddiadır” diyen Kavala, “Yıllardır uğraşılmasına rağmen bu iddiaya yönelik hiçbir bulgu, bilgi, hatta bir işaret ortaya konamamıştır” dedi. Kavala açıklamasına şöyle devam etti: “Benim beş yıla yakın süre cezaevinde tutulmamı sağlayan yargılama süreci ve Gezi davası, yoğun hukuksuzluklar temelinde yürütülmüştür. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı’nın yaptığı gibi, Gezi olaylarıyla ilgili asılsız iddiaları tekrarlayarak AİHM’nin tespit ettiği ve verdiği kararlarda sona erdirilmesini istediği vahim insan hakları ihlallerini meşrulaştırmaya çalışmak, kabul edilebilir bir şey değildir.” EVRENSEL

2626740cookie-checkKavala’dan Çavuşoğlu’na sert yanıt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.