Kayıp İngiliz aile Türkiye’de gözaltında

Guardian, Türk yetkililerin beş kişiyi gözaltına aldığını ve İngiliz makamlarını gelişmeyle ilgili olarak bilgilendirdiklerini belirtiyor. Zahera Tariq ve çocuklarının sağlık durumları iyi.

Zahera Tariq’in 42 yaşındaki eşinin, ailesinin evden ayrılmasının şoku ile hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

Guardian’daki haberden bazı satırlar ise şöyle:

“Polis ve güvenlik birimleri, potansiyel radikal en az 700 kişinin Suriye’ye gittiğine, bu kişilerin yaklaşık yarısının İngiltere’ye döndüğüne inanıyor. İngiltere’nin terörle mücadele alanındaki en üst düzey polis yetkilisi olan Mark Rowley, geçen ay günde birden fazla şüpheliyi göxaltına aldıklarını söylemişti…

“İngiliz polisi Temmuz ayında geçen yıl 43 kadın ve kızın Suriye’ye gitmek üzere ülkeden kaçtığının sanıldığını açıkladı. Bu kişiler arasında dokuz çocukları ile birlikte İngiltere’den ayrılan Bradford’dan üç kız kardeş ve bu ay kaybolan Luton kökenli 12 kişilik ailedeki kadınlar da var. “Londra’nın doğusundaki Bethnal Green semtinden okul arkadaşları 15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana da Şubat ayında Suriye’ye gitmişti. Bu kişilerden bazılarının radial IŞİD militanları ile evlendikleri sanılıyor.”

Independent gazetesinin internet sitesindeki haberde ise İngiliz yetkililerin, Suriye’ye giden ülke vatandaşlarının Türkiye’yi bir transit geçiş noktası olarak kullanmalarını önlemeye çalıştıkları belirtiliyor.

1463230cookie-checkKayıp İngiliz aile Türkiye’de gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.