“Kayıp uçak bulundu”

Endonezya’ya ait AirAsia uçağını arama çalışmalarının üçüncü gününde Endonezya televizyonu, Cava Denizi’nin yüzeyinde yüzen nesnelerin görüntülerini yayınladı. Endonezyalı yetkililer, yüzen nesnelerle birlikte, 6 cesedin de bulunduğunu açıkladı.

Endonezya Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı da, Kalimantan kıyılarından bulunan nesnelerin yüzde 95 oranında kayıp olan AirAsia uçağına ait olduğunu söyledi.

Endonezya Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı Bambang Soelistyo, “Kalimantan kıyılarında tespit edilen nesneler yüzde 95 oranında kaybolan uçağa ait” dedi.

Kaybolan uçakta mucize

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giderken 162 kişiyle kaybolan AirAsia uçağını arama çalışmaları sürüyor. 10 kişilik bir aile ise, havalimanına geç vardıkları için “QZ8501” sefer sayılı uçağa binemedi. Aile bu durumu “Allah’ın takdiri” olarak değerlendiriyor.

Arama çalışmalarına gece molası

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giderken 162 kişiyle kaybolan AirAsia uçağını arama çalışmalarına gece nedeniyle ara verildi. Yolcu uçağını arama çalışmalarına 10 uçak ve 17 gemi katılıyordu. Uçağın akıbetiyle ilgili açıklama yapan Endonezya, “Uçağın denizin dibinde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yolcu uçağı kayboldu

Endonezya’dan Singapur’a giden AirAsia Havayolları’na ait yolcu uçağı kayboldu. 17’si çocuk 162 kişinin bulunduğu uçakla ilgili açıklama yapan yetkililer uçağın Java Denizi’ne düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Endonezya Hava Kuvvetleri de denizdeki bu nesnelerin AirAsia uçağının enkazına benzediğini açıkladı.

İki büyük nesnenin birinin uçak kapısı, diğerinin de acil durum kaydırağı olduğu iddia edildi.

Hava kuvvetleri yetkilileri, bir ceset, can yeleği ve bavula benzer şeyler de gördüklerini belirtti.

UÇAK VE GEMİLER BÖLGEYE GİDİYOR

Uçak kapağı ve acil durum kaydırağı olduğu tahmin edilen nesnelere ulaşmak için arama ve kurtarma çalışmalarına katılan uçak ve gemiler yola çıktı.

Bulunan nesneler, “QZ8501” sefer sayılı uçağın radardan kaybolmasına 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tespit edilen nesnelerin uçak kapağı ve acil durum kaydırağı olduğu tahmin ediliyor.

162 KİŞİYLE KAYBOLMUŞTU
162 kişiyi taşıyan uçak Pazar günü Endonezya’nın Surbaya kentinden Singapur’a giderken kaybolmuştu.

1440660cookie-check“Kayıp uçak bulundu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.