Kayserili Sanayiciler Macaristan’da

Kayseri Sanayi Odası heyeti Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir takım görüşmelerde bulundu.

Kayseri Sanayi Odası ( KAYSO ) heyeti ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir takım görüşmelerde bulunup, cazip yatırım fırsatlarını yerinde incelediler.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı, heyeti ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Budapeşte’de ilk olarak Macaristan Dış Ticaret Bakanlığı Turizm Diplomasisi Başkanlı Dr. Boros Emese, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nı Rév András, Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar’ı ve TC Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay’ı ziyaret edip, Macaristan’daki cazip yatırım fırsatları, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi konularınıda fikir mütalaasında bulundu. Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ayrıca sanayi ve ticaretin merkezi Kayseri’ye davet edildi.

Türkiye’de Kayseri’nin ismini duyduğum kadar hiçbir şehrin adını bu kadar yoğun duymamıştım

Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ”Kayserimiz ile güçlü dostluk ve tarihi bağlara sahip olduğumuz Macaristan ve gönlümüzde müstesna yeri olan kardeş şehrimiz Miskolc arasında kültürel, ticari, ekonomik ilişki ve işbirliğimiz güzel meyveler vererek, emin adımlarla Kayserimizin yöneticileri, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve değerli dostum Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın katkı ve destekleriyle, bugün de Kayserili işadamlarımızın müteşebbis ruhuyla güçlü ve başarılı bir şekilde ilerliyor.

 Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar, ” Kayseri heyetini Macaristan’da görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye’de Kayseri’nin ismini duyduğum kadar hiçbir şehrin adını bu kadar yoğun duymamıştım. Haberleriniz çok önceden geliyorum. Kayseri’de gayretli sanayicisi ve çalışkan işadamlarının olduğunu biliyorum. Türkiye’den yeni yatırımların gelmesini memnuniyetle takip ediyoruz, mutluluk verici”dedi.
Macaristan’ın önemini, gücünü ve potansiyelini yakından biliyoruz

Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, ” Macaristan ziyaretlerimiz üzerinde yoğun bir şekilde çalışılmış güzel ve verimli, Kayseri Sanayi Odamız ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosluğu öncülüğünde planlanarak, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss’in destekleriyle, faydalı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl yabancı yatırım rekoru kıran, Macaristan ile yakın işbirliğimiz bölgesel ve uluslararası barış bakımından büyük öneme sahiptir. Macaristan’ın önemini, gücünü ve potansiyelini yakından biliyoruz” dedi.

Düzenlenen proğramam KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO Başkan Yardımcıları Mehmet İlgü, Abdullah Oğuzbaş, Ali Oğuzönder, Orhan Saki, İbrahim Ezinç, Erciyes AŞ. Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, KAYSO Genel Sekreteri Nihat Molu katıldı.

Ertesi gün Kayseri heyeti sabah erkenden Budapeşte’den 183 km. mesafedeki kardeş şehri Miskolc’e hareket etti.

2160310cookie-checkKayserili Sanayiciler Macaristan’da

1 Yorum

  1. Macar Başkan yetkilileri ve Konsolos Osman Şahbaz’ı kalpten kutluyorum.

    Kısa zaman içerisinde bu hayal , teklif ve düşüncenin hayata geçirildiği günleri görmek isteriz.

    Saygılar,

    Mustafa Aluç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.