Kaz Dağları’na Sadakat Yolculuğu

Doğa Derneği’nden yapılan açıklamada gezide Küçükkuyu’daki maden arama sahasına gidilerek kesilen ağaçların yerine yenisi ekilecek. 28 Ekim’de, Kaz Dağları’ndaki maden arama çalışmalarına karşı çıkan diğer doğaseverler ile buluşulacak.


Üç günlük gezide aynı zamanda Kaz Dağları’nın zengin doğası, Tahtakuşlar köyü ve Zeytin Müzesi ziyaret edilecek.


Gezinin rehberleri arasında Buğday Derneği YK Üyesi ve Doğa Derneği Başkanı Güneşin Aydemir, Buğday YK Başkanı Victor Ananias, Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken bulunuyor. Kaz Dağları’nda yaşayan Güneşin Aydemir, bölge hakkındaki derinlemesine bilgisini doğaseverler ile paylaşacak.


Yapılan açıklamada şöyle denildi:


“27 Ekim Cumartesi sabah saat 07.00’de Taksim AKM’nin önünden hareket ediyoruz. Tekirdağ yolu üzerinden Gelibolu’ya oradan da feribotla Çanakkale’ye geçiyoruz. Yolda bir kez durarak dinleniyoruz, arzu edenler kahvaltı ediyor. Yol boyunca Trakya ve Çanakkale’nin doğası hakkında Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken bizleri bilgilendiriyor, bölgedeki Önemli Doğa Alanlarını anlatıyor. Çanakkale boğazından geçerken Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu Ferdi Akarsu ve teleskopumuz eşliğinde deniz kuşlarını, Orhan Veli’nin yelkovanlarını ve şanslıysak yunusları gözlüyoruz.


İstanbul’dan hareket ettikten yaklaşık altı saat sonra Kaz Dağları’na varıyoruz. Bu günü Dağların deniz kıyısındaki uzantılarında geçiriyoruz.


Assos’u geziyoruz. Doğa Turizm Sorumlu Müdürü Özgür Koç bizlere Assos’un tarihini anlatıyor. Sahil kenarında öğle yemeği molası vererek hem dinleniyor hem de Assos’un sakinleri ile sohbet ediyoruz. Sohbetten sonra geceyi geçireceğimiz İmece Evi’ne doğru hareket ediyoruz. Arzu edenler Kaz Dağları’nın bakir vadilerinde, dere kenarında kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyüşe çıkıyor. Daha sonra kampa geçerek bungalov veya çadırlarımıza yerleşiyoruz. Geceyi İmece Evi’nin huzurlu ve doğayla baş başa ortamında, yalnızca yıldızların ve ayın aydınlattığı kampımızda geçiriyoruz. Akşam yemeğimizi yerken, ertesi gün maden sahasında yapacaklarımızın detaylı planını yapıyoruz.


28 Ekim Pazar sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı İmece Evi’nde yaptıktan sonra Küçükkuyu’daki maden sahasına gidiyoruz. Yolda Bahçedere köyünde durarak köy kahvesinde bölge sakinleri ile sohbet ediyoruz. Orada Kaz Dağları’ndaki maden arama çalışmalarına karşı çıkan diğer doğaseverler ile buluşuyoruz ve maden alanını yeniden ağaçlandırıyoruz. Dağın yarasını sarıyoruz. Ardından, Kaz Dağları’nda gezemediğimiz diğer güzellikleri görmek için yola çıkıyoruz. Zeytin Müzesi, Tahtakuşlar köyü, Küçükkuyu’da yaşayan Buğday Derneği YK Üyesi ve Doğa Derneği Başkanı Güneşin Aydemir rehberliğinde geziliyor. Kendisinden, bölge hakkındaki derin bilgisini dinleme şansına erişerek geziyoruz. Kampımıza geçmeden önce ise Atlas dergisi fotoğrafçısı ve Buğday Derneği üyesi Şebnem Eraş’ın Kaz Dağları dia gösterisi var. Kampa vardıktan sonra ise Victor Ananias, Özcan Yüksek, Şebnem Eraş ve Güneşin Aydemir ile sohbet ediyoruz.


29 Ekim Pazartesi de İmece Evi’nde güzel bir kahvaltı ve arzu edenlerin yapacağı doğa ve kuş gözlem yürüyüşlerinin ardından, saat 11.00 civarında İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Kaz Dağları ile buluşmuş ve Türkiye’nin eşsiz doğası hakkında yepyeni bir ufuk edinmiş olarak evlerimize geri dönüyoruz.”


Daha detaylı bilgi için www.imeceevi.com
Gezi Fiyatı: 130 YTL

1049540cookie-checkKaz Dağları’na Sadakat Yolculuğu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.