Kazan kaldırınca görevlerinden oldu

İngiltere'de sürekli kan kaybeden iktidardaki İşçi Partisi'nin lideri ve Başbakan Gordon Brown, kendisine kazan kaldıran milletvekilleri arnasında yer alan Ryan, Türk basınana yönelik bir toplantı yaptı.


Toplantıda üzgün olduğu gözlenen milletvekili Ryan, Kıbrıs Özel Temsilciliği ve İşçi Partisi Başkan Yardımcılığı görevlerinden azledilmesini başbakan Brown'u eleştirmesine bağladı.


Ryan, görevinden alınmış olunmasına karşın Kıbrıs’ta barış süreci ve Türkiye’nin AB’ye üyeliği konularında elinden gelen katkıyı sağlamayı sürdüreceğini söyledi.
 
BROWN'A ELEŞTİRİ


Ryan, Ekim'de yapılacak olan İşçi Partisi Yıllık Olağan Kongresi'nde liderlik seçimi yapılması istediği için kıyıma uğradığını belirterek, ülkedeki pahalılık ve ekonomik belirsizliğin çözüm beklediğini dile getirdi.


Kıbrıs konusunda gelinen aşamada olumlu katkıları bulunduğunu ve İngiltere'deki her iki toplumu da çok iyi tanıdığını vurgulayan Ryan, bütün bunlara karşın görevden alınmasını içine sindiremediğini ve çok üzüldüğünü söyledi.


Ryan, Kıbrıs Özel Temsilciliği görevine kimin atanacağını bilmediğini de belirterek, atamanın acil yapılması gerekmesine karşın zaman alabileceğini öne sürdü.


Türkiye’nin çözüm sürecine desteği konusunda hiç kuşkusu bulunmadığını vurgulayan milletvekili, Türkiye’nin çözümde anahtar rolü oynayacağını sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF (Mustafa Çetinkaya): İşçi Parti Başkan Yardımcılığı ve Kıbrıs Özel Temsilcisi görevlerinden alınan Joan Ryan ve Başbakan Gordon Brown

815320cookie-checkKazan kaldırınca görevlerinden oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.