Kıbrıs faresine dikkat

Dolandırıcıdan şikayet eden Enfield’deki kurutemizlikci Mehmet Gümüş, kendisi gibi pek çok esnafı dolandıran Kıbrıslı Türk’ü aradıklarını belirtti. Gümüş, dolandırıcıyı “Orta boylu, iyi giyimli, uzun yüzlü, yerine göre Kıbrıs aksanını çok iyi kullanıyor” diye tanımladı.


Gümüş dolandırıcının taktiğini şöyle anlattı:


“Kuzey Londra’da bakkallardan kurutemizlemecilere pek çok esnafı dolandırdı. Kıbrıslı esnafa kendisini (sahte bir isimle) tanıştırarak mahalleye yeni taşındığını söyleyip ‘Kiimlerdensiniz?’ diye başlayıp muhabbet ediyor. Sonra ‘Hah işte ben o köşe bakkalının yanındaki dükkanın oğluyum’ deyip hemşehri çıkıyor… Ertesi gün de bir telaş gelip, perdeciye vereceği nakit ödemenin 100 Sterlin eksik çıktığı söyleyip 2 saat sonra vermek üzere ödünç para istiyor… Parayı alınca da ortadan kayboluyor…”


Gümüş, “Aynı taktiği bana uyguladı ve 130 Sterlin’i alıp kaçtı. Daha sonra öğrendimki benim gibi pek çok esnafın da ağzı yanmış. Benim bildiğim 5’e yakın esnaf dolandırılmış…” dedi.


Esnafın dikkatli olmasını ve benzer taktikle kendilerine yaklaşanı polise bildirmesini isteyen Gümüş, “Ne yazık ki bu tür hadiseler toplum içindeki dayanışmaya da darbe vurmaktadır. Şimdi gerçekten ihtiyacı olan birisi gelse sanırım yardım etmem…” diye sözlerini sürdürdü.

788150cookie-checkKıbrıs faresine dikkat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.