‘Kıbrıs için uluslararası ivme yakalanmalı’

Ban, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı aylık toplantıdan sonra gazetecilere açıklamasında, aralarında Kıbrıs da olmak üzere bir dizi konuyu Konsey üyeleriyle ele aldıklarını söyledi. 


Genel Sekreter Ban, Yunanlı bir gazeteceninin Kıbrıs konusunda bir sonraki adımın ne olması gerektiği yönündeki sorusu üzerine, Kıbrıs Rum kesiminde Dimitris Hristofyas’ın lider olarak seçilmesi ve adada çözüm istemesinin ardından, uluslararası toplumun sorunun çözümü için ”bir ivme ve fırsat penceresi” yakalaması gerektiğini ifade etti. 


Senegal’de katıldığı İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) toplantısı sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüştüğünü hatırlatan Ban, Talat’ın da kendisine adada yapıcı diyaloğa girme isteğini ifade ettiğini vurguladı. 


Ban bu kapsamda, siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe’yu, adada ilgili tüm taraflarla diyaloğa girme amacıyla, değerlendirme heyeti başkanı olarak Kıbrıs’a göndermeye karar verdiğini söyledi. Ban ”Umarım bu konuda gelişme olur ve Avrupa’nın uzun zamandır devam eden bu meselesinde iyi bir hamle yapabiliriz” diye konuştu.

707000cookie-check‘Kıbrıs için uluslararası ivme yakalanmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.