‘Kıbrıs Türklere ödül yerine ceza verildi’

Arınç, Türkevi’nde düzenlediği basın toplantısında, ”2004’te Kıbrıs’ta yapılan referandum sonuçlarında, Türk tarafı Annan planı kendilerini çok tatmin etmese bile barış ve çözümden yana olduklarını gösterdiler. Bunun aksine Rum kesimi ağır bir çoğunlukla bu planı kabul etmeyeceğini ilan etti” diye konuştu.


Arınç şöyle dedi:


”Referandumdan sonra Türkiye ve KKTC, uygulanan ambargoların, izolasyonların kaldırılması, bire bir ilişkiler kurulması yönünde olumlu adımlar atılması talebinde bulunmuştur. Referandum sonucu, bu taleplerimizi haklı kılacak bir başarıya dönüşmüştür. BM Genel Sekreteri Annan’ın geçen yıl açıkladığı rapor olumlu unsurlarla doludur. Ancak bu rapor, BM Güvenlik Konseyi’nde henüz görüşülememiş ve kabul edilememiştir.”


Türkiye’nin de çabalarıyla KKTC ile doğrudan ilişkilerin kurulması yönünde olumlu adımlar atıldığını belirten Arınç, ”Ancak ne yapılırsa yapılsın, şu anda Kıbrıs sorununun doğrudan çözümüne yönelik bir çaba, olumlu bir adım görülmemektedir. Ancak Türkiye, ısrarla kalıcı, adil bir barışın ve çözümün Kıbrıs’ta sonuç getirmesi için uluslararası alanda, platformda çabalarına destek aramaktadır” dedi.


Ermeni soykırımı iddialarına değinen TBMM Başkanı Arınç, ”Biz soykırımı iddialarının bazı dünya parlamentoları tarafından tek yanlı olarak kabul edilmesini yanlış buluyoruz. Tarihçilerin araştırması gereken konularda tek taraflı olarak başka bir ülkeyi suçlayıcı bir karar alımasının yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Bu yanlışları da kendilerine tarihi delillerle ortaya koyan mektuplar gönderdik” diye konuştu.


Son günlerde meydana gelen olayları da değerlendiren TBMM Başkanı Arınç, ”(Bir Kürt-Türk çatışması var mı) gibi çok ağır ve endişe verici bir sözün kullanılması ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ama Türkiye, geçmişte de buna benzer bazı unsurların karşı karşıya getirilmek istendiği günleri yaşamıştır. Sadece bazı olaylara bakarak, böylesine büyük bir endişeyi taşımak bence doğru değil” dedi.

682370cookie-check‘Kıbrıs Türklere ödül yerine ceza verildi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.