Kıbrıslı mühendisin büyük buluşu

Öğren Süleyman’ın yaklaşık 5 yıllık bir çalışma sonucu icat ettiği kablo buatlarını diğerlerinden ayıran en temel avantajları yanmaması, kırılmaması ve dağılmaması. Süleyman’ın İngiltere Patent Ofisi’ne kayıt ettirdiği buatı dünyada başkasının üretmesi mümkün değil.


AB standartlarına uygun üretilen ve İngiliz Standartları BSI patenti taşıyan elektrik buatları şimdiden Travis Perkins, B&Q, Wicks gibi uluslararası mağazalarla satış anlaşması imzalamak üzere.


Öğren’in, 3 değişik boyutta ve 3 değişik renkte ürettiği elektrik buatı elektrik sektöründe çalışanlara büyük kolaylık sağlayacak. Ürününe İngiltere’de patent alarak uluslararası alanda da büyük başarı sağlayan Öğren konuyla ilgili olarak şunları söyledi:


“5 yıldır bu işle uğraşıyorum. Junction box olarak bilinen bu ürünü imal edebilmek için iki evimi sattım ve yüzbinlerce sterlin masrafa girdim. Dizaynını İtalya’da, üretimini ise Türkiye’de yaptırdık. Ürünüm AB standartlarına uygun ve çevreye uyumlu. Eski ürünler sıcak olduğunda kırılıyor ve dağılıyordu. Ayrıca yangın riski de taşıyordu. Bu yeni ürünümüzle hem yangın riskini ortadan kaldırdık hem de kalitesini arttırdık. Bir Türk olarak dünya elektrik marketine kalıcı bir ürün bırakmaktan  dolayı gururluyum…”


City Guilds College Electrik Bölümü’nde mezun olan 54 yaşındaki Öğren, “amacımız İngiltere’ye ayda 3 milyon adet, dünyaya ise 20 milyon adet satmak” diye konuştu. Süleyman’ın ürünüyle ilgili ayrıntılı bilgileri  www.enterpriseprom-uk.com web sitesinden görebilirsiniz. (Toplum Postası)

811650cookie-checkKıbrıslı mühendisin büyük buluşu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.