Kıbrıslı Türkler’den şükran yürüyüşü

KONSEY tarafından düzenlenen ve yaklaşık 200 göstericinin katıldığı yürüyüşte konuşan Büyükelçi Müşteşarı Atılay Ersan, Kıbrıs Türk halkına uygulanmakta olan haksız izolasyonların derhal kaldırılmasını istedi. 


Geçen pazar günü öğle saatlerinde Marble Arch’ta biraraya gelen Kıbrıslı Türkler Hyde Park’taki Türkiye Büyükelçiliği’ne yürüdü. KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, Konsey Başkanı Akmen Ali Sıtkı, Lewisham Belediye Meclis Üyesi Sera Hülya Ketman, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nilgün Atalay’ın da aralarında bulunduğu göstericiler Türk ve KKTC bayrakları taşıdı.


Yürüyüş kortejini Büyükelçilik binasında Büyükelçi Müsteşarı Atılay Ersan karşıladı. Göstercilerle tek tek tokalaşarak bayramını kutlayan Ersan, yaptığı kısa konuşmada Ada’da barış isteyen tarafın Türkler olduğunu söyledi. Ersan, “Şartlar ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının haklarının ve Ada’daki eşit statüsünün korunması yolunda verdiği desteği sürdürecektir. Türkiye Ada’da barış ve istikrarın teminatı olmaya devam edecektir” diye konuştu.


KKTC Londra Temsilcisi Korhan da, Kıbrıs Türk halkının yarım asra varan inançlı mücadelesi ve anavatan Türkiye’nin büyük desteği sonucunda bugün KKTC’nin kendi kendini idare eder hale geldiğini söyledi. Uluslararası camianın halen verdiği sözleri yerine getirmediğini vurgulayan Korhan, “Bu aşamada Türkiye, hükümetimiz ve halkımızın vermekte olduğu mücadele yanında, Londra’da yaşayan bizlere de büyük görevler düşmektedir” dedi.
 
KONSEY Başkanı Sıtkı da, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, Kıbrıs’taki haklı davaya sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getirdi.

793020cookie-checkKıbrıslı Türkler’den şükran yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.