Kelâlaka bir durum: Oklahoma Eyaleti şeriat oylaması yapıyor…

Oklahoma Seçim Bürosu her tür hazırlığın tamamlandığını açıklarken, oylama sonuçlarından emin olan Hıristiyan çoğunluk, “Oklahoma ölür de Şeriat’a teslim olmaz, Laik Oklahoma sen çok yaşa!” dedi. Öte yandan sayısal verilere bakılırsa, Oklahoma’da çoğu Arap ülkelerinden gelme 30 bin kadar Müslüman yaşıyor ve henüz bir Şeriat ihtimali bu anlamda bulunmuyor.

Önümüzdeki hafta yapılacak Federal ve Eyalet ara seçimleriyle birlikte tasarlanmış halk oylamasında seçmene, “Oklahoma Eyaleti’nde mahkemelerimiz yabancılara ve Müslümanlara uluslararası hukuk ve Şeriat hukukuna göre uygulama yapsınlar mı, yapmasınlar mı” şeklinde sorular yöneltilecek.

Gelecekte kendisi için bir Şeriat tehlikesi sezmiş bulunan Oklahoma‘nın halk oylamasından alacağı sonuç şimdiden belli olduğu için konu üzerine siyasi yorum hiç yapılmadı ve basın da olay üzerine pek ilgi göstermedi. Ancak, bir Amerikan eyaletinin henüz “ortada fol yok, yumurta yok” durumundayken bu türden bir oylamaya gitmesi birçoklarına ilgi çekici geldi.

1513040cookie-checkKelâlaka bir durum: Oklahoma Eyaleti şeriat oylaması yapıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.