Kemal Kılıçdaroğlu: İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, “İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Akşener, Başbakanlığa yakışır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın programına katıldı.

“Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Bir araya gelip oturup karar vermemiz lazım” şeklinde yanıt verdi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAKTAN GURUR DUYARIM”
Kılıçdaroğlu adaylık konusuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. İttifakın kendi içindeki özel görüşmeleri kamuoyu ile paylaşmak kolay değil. Akşener, Başbakanlığa yakışır. Deneyimi vardır. Bakanlık da yapmıştır. Yetkilerin bir kişide toplanması asla ve asla doğru değildir. Evde eşimizle, çocuklarımızla bir karar alırken konuşuruz. Köyde muhtar ve ihtiyar meclisi var. Biz koskoca devleti bir kişiye teslim ettik. Temel ve köklü bir krizimiz var aslında. Devletin bütün kurumlarda ciddi çürümeler var. Parlamenter sistemin güçlenmesi lazım.”

“ATAMAYLA GELEN KİŞİLER BÜTÇE SUNUYOR”
Kılıçdaroğlu, Az Önce Konuştum adlı programda “Artık, vatandaşın canına tak etti. TÜİK enflasyonu düşük gösterince emeklinin, memurun, işçinin maaşına da az zam yapılacak. Rakamları düşük gösterin, diye talimat veriyorlar. TÜİK’ e gittik. Ben geleceğim diye kapıyı kapatmışlar. Demir kapı vardı ve ‘Biz kapıyı açamayız’ dediler. İlk kez seçimle gelen milletvekiline resmi devlet dairesi kapatılmıştır. Bakan olarak kendilerine unvan verilen insanlar, bir kişinin verdiği talimatları yerine getirmek için getirilen insanlar. Bildiğimiz devlet memurlar. Marmaris’te yangın çıkmış, demeç veriyorsunuz, ‘Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla yangınları söndürmeye başladık! Talimatla yangın mı söndürülür? Şimdi ortada bakan yok. Atamayla gelen kişiler bütçeyi sunuyorlar” dedi.

“Yeni sistem kıl payı kazanıldı. Meclis daha güçlü olacak dediler. Halkı kendi medyalarıyla kandırdılar” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün bunlara rağmen geldiler. Halk şimdi bu sistemin ülkenin başına felaket getirdiğini görüyorlar” şeklinde konuştu.

“TCMB’YE İTİBAR KAZANDIRMAK BENİM GÖREVİMDİR”
Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası görevlerinden uzaklaştı, müdahale edildi, başkanlar sık sık değiştirildi, itibarının yerle bir edildiğini gördüm. Naci Ağbal’ın neden görevden alındığını açıklaması lazım. TCMB’ye itibar kazandırmak benim görevimdir. Fiyat istikrarı ve Türk Lirasından sorumludur. Merkez Bankasına talimat verebilirsiniz. Ama nasıl ineceğine kendi araçlarıyla müdahale ederler. 128 milyar doları iradesi dışında başkası satsın diyorsunuz” dedi.

“DAMAT İLE KAYINPEDERİNİN KAVGASI 84 MİLYONA YANSIDI”
Berat Albayrak’ın “At izi it izine karıştı” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hangi at o, açıklama yapması lazım. Damat ile kayınpederinin kavgası 84 milyona yansıdı” ifadesini kullandı.

“SGK BATSAYDI ÖYLE BİR KURUM OLMAZDI DEĞİL Mİ”
“SGK batsa öyle bir kurum olmaz değil mi?” diye soran Kılaçdaroğlu, “Açık veriyordu SGK. İşin garibi şimdi daha çok açık veriyor. Ben açıkça senin istediğin televizyonda tartışalım, SGK’yı kim batırdı? dedim. Gelir mi gelemez. Boğazdan aşağı haram lokma inmemişse konuşmayacaksınız. Normalde daha prim yatırılırsa daha yüksek maaş almanız lazım değil mi? Öyle bir düzenleme yaptılar ki ne kadar çok yatırırsan o kadar az maaş alıyorsun. O yüzden EYT’li sayısı artıyor. EYT’lilerin hakkını verdirmek zorundayız. Ona rağmen olağanüstü büyük açıklar var. Çıkıp söylüyor mu? Neden açık olduğunu söylesin. Dünyanın her yerinde SGK açık verir. Çünkü tek gelir kaynağı primdir” dedi.

“BİR NUMARALI SORUNUMUZ VAR OLAN SİSTEM”
Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin ayağa kalkması için dört aşama uygulanmalı. Demokrasi olacak, can ve mal güvenliği olacak. Para çıkışları var kaçak. Bizim iş dünyasının. Kazandığı parayı yurt dışına götürüyor. Çünkü siyasi iktidara güvenmiyor. Mevcut iktidarla iş birliği içinde olanların çoğunun mal varlığı İngiltere’de. Önce güven vermeniz lazım. Üreteceksiniz. Türkiye bir gıda kriziyle karşı karşıya kalacak. Gübre zammından sonra tarlalar ekilecek mi? Buğday ithal edecek ülke bulunmayacak. Paramız var dışarıdan alıyorum derseniz onlar da benim halkım var, derse ne yapacaksınız? Yarın sabah ne olacağını bilmiyorlar. Sanayici de bilmiyor. Üçüncü ayak güçlü bir sosyal devlet inşa edeceksiniz. Dördüncüsü de sürdürülebilirliktir.

Bir numaralı sorunumuz var olan sistem. Devleti bir kişinin iki dudağına teslim edemezsiniz. Bir kişi her şeyi bilmez. Gelişmişliğin yeni tanımı küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülke gelişmiş ülkedir. Her alan ayrışıyor. Siz bunları bir tarafa atıp bir kişiye ülkeyi teslim ediyorsunuz. Siz binlerce atamanın altına ‘ben imza atacağım’ dediğiniz zaman sistem çöker” ifadelerini kullandı.

“DOLARLA YAPILMIŞ NE VARSA HEPSİNİ KAMULAŞTIRACAĞIZ”
Kılıçdaroğlu, “İlk yapacağımız işlerden birisi bunların tamamını TL’ye çevireceğiz. Yatırımların hepsini millileştireceğim. Yatırımların millileştirilmesi uluslararası hukuka aykırı değil. Hiçbir mahkeme istismarı ihmal etmez. Bu konudaki çalışmalarımızı yaptık. Avrasya Tüneli, Havalimanı, Boğaz Köprüsü… Dolar ile ne yapıldıysa hepsini kamulaştıracağız” dedi.

2571340cookie-checkKemal Kılıçdaroğlu: İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.