Kılıçdaroğlu’ndan SADAT’ın reklamına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu programda, SADAT’ın reklamı verilmesine “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100’de gazeteci Uğur Dündar’a konuk olduğu programda, SADAT’ın reklamı verilmesine Twitter’dan tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün tv100’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı. Yayın sırasında ekranda SADAT’ın reklamı verildi. Reklamda, “Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik…” gibi ifadelerin sıralandığı görüldü.

Kılıçdaroğlu söz konusu reklamın ardından sosyal medya hesabı Twitter’dan SADAT’a çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TV100: ENTRİKAL İNCELİKLERİ BİLMEYEN REKLAM SERVİSİMİZ…

SADAT reklamının yayınlanmasına dairTwitter’dan açıklama yapan Tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, hatanın reklam servisinin siyasi bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Değer, “Sadat geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu. Nitekim Sayın Uğur Dündar’ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100’ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu fark ettiği an müdahalede bulundu.” dedi.

Değer’in açıklamasının tamamı şöyle :

“Tv100 yayına başladığı ilk günden itibaren şimdilerde unutulmuş gerçek anlamda “Merkez medya” kavramının içini doldurmaya çalışmıştır.

Kimseye küfür etmeden, hedef göstermeden herkesin görüşünü ekrana yansıtmayı görev edinmiştir. Bizim tarafımız doğrulardır, haberin namusudur, yorumun özgürlüğüdür. O yüzden yayın yelpazemiz çok geniştir.

Geniştir, çünkü ailemizde yer alan haberci ve yorumcularımız dilediğince görüşlerini açıklarlar.. Hiç bir siyasi programımızda, hiç bir görüş tek başına yer almaz. Mutlaka diğer görüş de karşısında bulunur. ikisi hatta üçü-dördü tartışır.

Halk da kendi payına düşeni alır. Bizi sınırlayan şeyler, yasaların yanı sıra insanı insan yapan ahlaki değerlerdir. Mesleki olarak hepimizin ustası Sayın Uğur Dündar, dün akşam ilk programıyla ekranımızdaydı.

Konuğu ise çok önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu idi. 90 dakika olan program önemine binaen aralıksız olarak iki kez tekrar edildi. Sayın Uğur Dündar adeta röportaj nasıl yapılır dersi verdi.

Ancak bir alt bant yüzünden bir anda sosyal medyada bir linç hareketi başladı. Üstelik bu konuda hiç bir dahli bulunmayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar hedef alınarak.

8 saniyelik alt bant reklamından yola çıkılarak varılmak istenen noktalar bizleri hayrete düşürdü. İşin aslı ise şöyleydi: Sadat geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi.

Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu.

Nitekim Sayın Uğur Dündar’ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100’ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu farktettiği an müdahalede bulundu.

Reklam kaldırıldı. Program tekrarında da yer verilmedi. Ancak bu arada kıyamet koptu. Ne darbeciliğimiz kaldı, ne silahlı mesaj verdiğimiz. Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır.

Ancak reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar’ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu’nun hedef alınması kabul edilemez.

Böylesi masum sayılabilecek bir hatadan yola çıkılarak kişi ve kurumları yok etmeye çalışmak en azından belli değerleri savunduğunu söyleyenlere yakışmamaktadır. Bu olaydan tabii ki ders alınmıştır. Tekrarı önlenecektir.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitmiş, burada “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör” “Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?” demişti. EVRENSEL

2661260cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan SADAT’ın reklamına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.