Kendi vatandaşını ülkeye sokmadı

California Eyaleti’nde yerleşik Pakistan kökenli bir Amerikan ailesinin baba ve oğluna, federal yetkililer ülkeye giriş izni vermedi. Yasal mahkeme kararı olmaksızın, gümrük kapılarından  ABD vatandaşlarının ülkeye girişine engel olunmasına ilk kez rast geliniyor. Uygulama büyük tepki yarattı.

Pakistanlı Muhammed İsmail ile oğlu Jabbar İsmail’in, Taliban örgütüyle ilintisi bulunan bir akrabaları hakkında polise “bilgi sızdırmamış olmaları” buna gerekçe gösterildi.
Pakistan’da ziyaret amacıyla bulunan İsmail ailesinden anne ve 3 kızı ülkeye alınırken, baba ve oğul İslâmabad Kenti’ne geri gönderildi.

ABD pasaportu taşımakla öteki Amerikan vatandaşlarından bir farkı olmaması gereken baba ve oğul, geçen hafta ikinci bir girişimde bulunarak bu kez Chicago üzerinden kıtaya gelmek istedi. Pakistan’dan havalanmış uçak bu defa, yarı yolda Hong-Kong havalimanına indirilerek, baba-oğul İsmail’ler apar topar geri gönderildi.

İsmail ailesinin öteki üyeleriyse hâlen San Francisco yakınlarındaki evlerinde yaşıyor ve baba-oğulun geri dönmesini bekliyor.

“The SanFrancisco Chronicle” Gazetesi’nin ilk kez duyurduğu bu haber, önceki günden bu yana Amerikan basınında yer almaya devam etti.

 

1135520cookie-checkKendi vatandaşını ülkeye sokmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.