‘Kendimize zarar vermekte üstümüze yok’

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ”Ermeni Konferansı”nın mahkeme kararıyla yürütmesinin durdurulmasına tepki gösterdi. Bakan Gül, ”Kendi kendimize zarar vermekte üstümüze yok” dedi.


Sözkonusu mahkeme kararıyla ilgili gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen bir soruya cevap veren Bakan Gül, ”Kendi kendisine bu kadar zarar veren bir millet az bulunur.


3 Ekim’e giderken içerden ve dışardan bu işi engellemek için çalışanlar son gayretlerini gösteriyorlar. Bunlara yenileri de eklenirse benim için sürpriz olmaz. Kendi kendimize zarar vermekte üstümüze yok” şeklinde konuştu.


AB KOMİSYONU:  BU BİR KIŞKIRTMA


AB Komisyonu, ”Ermeni Konferansı”nın İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce yürütmesinin durdurulmasının ”bir kışkırtma olarak göründüğünü” bildirdi.


AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, ”AB Komisyonu Türk toplumunun geçmişini özgürce tartışmaya yönelik bu yeni girişimin yapılamamasından üzüntü duymaktadır. Yasal gerekçelerinin eksikliği ve konferansın hemen öncesinde gelen bu haber yine bir kışkırtma olarak görünmektedir” denildi.


”YASAL HAKLARIMIZI KULLANAĞIZ”


Mahkemenin kararına ilişkin, Boğaziçi ve Sabancı üniversiteleri rektörlüklerince yapılan ortak açıklamada, ”İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına uymak zorunda olduğumuzu, ancak bilimsel özgürlük ve üniversite özerkliğinin korunması için tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi.

1024780cookie-check‘Kendimize zarar vermekte üstümüze yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.