Kendini teselli etti: ‘Dünyanın sonu değil ya!’

Başbakan Yardımcısı Mehmet, Moody’s kararına ilişkin değerlendirmesinde “Bu dünyanın sonu değil, önemsiz de değil. Çünkü yatırımcılar sadece Moodys’e, S&P’ye, Fitch’e bakmazlar” dedi.

Şimşek şöyle konuştu:

“Kısmen not indirimi fiyatlanmıştı. Darbe girişiminin başarısız olmasından itibaren not indirimi fiyatlandı diyebiliriz. İleride finans dışı reel sektörün borçlanma maaliyetlerine biraz etkili olabilir. Bu da büyümeyi olumsuz etkileyebilir.

“ÖNEMSİZ DEĞİL AMA DÜNYANIN SONU DA DEĞİL”

Kredi notu düşüşünü ciddiye alıyoruz. Tekrar kredi notumuzun yükseltilmesi için yoğun bir çaba içerisine gireceğiz. Bu dünyanın sonu değil, önemsiz de değil. Çünkü yatırımcılar sadece Moodys’e, S&P’ye, Fitch’e bakmazlar. Türkiye’nin gerçekliği algısından daha önemli. Gelişmekte olan ülkelere odaklanan fonlar yatırım yapılabilir seviyenin altındaki ülkelere zaten yatırım yaparlar. Türkiye yoluna güçlü şekilde devam edecek piyasaların tepkisi de onu gösteriyor. Kredi noktumuzu tekrar yükselteceğiz eninde sonunda. Güneş balçıkla sıvanmaz. Moody’s not indirimini darbe girişimi etkisiyle ilişkilendirmiyor. Not indiriminin sebebi darbe girişimi değildir. Dış finansman bağlılığını vurguluyor. Moody’s aceleci davranmadı. Bizimle diyalog kurmadan not indiren S&P idi. S&P sonradan Ankara’ya geldi. Bu aceleden memnun değillerdi. Kasım ayında gözden geçirme gündeme gelebilir.”

“GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Şimşek, MGK’nın OHAL’in uzatılmasına yönelik tavsiye kararına ilişkin şunları söyledi:

“Milletimizin temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, ülkemizin huzurunu, barışını, kardeşliğini pekiştirecek geçici bir karar. Dolayısıyla 3 ay daha uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. Hükümet olarak tabii ki bunu değerlendireceğiz ve ona uygun olarak da gerekeni yapacağız. Türkiye duygusal tepki yerine yapısal sorunları çözme çabasına girecek. 1-2 yılda yapısal reformları uygulamaya koyarsak önce görünüm olumluya döner sonra notlar yükselmeye başlar.” 

2013100cookie-checkKendini teselli etti: ‘Dünyanın sonu değil ya!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.