KESK, ekonomik krize karşı İstanbul ve Ankara’da ses yükseltecek: ‘Geçinemiyoruz!’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bugün ‘Geçinemiyoruz’ sloganıyla Ankara ve İstanbul’da miting düzenleyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında yaptığı toplam 500 baz puanlık faiz indirimi ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin bunu teşvik edici açıklamaları, Türk lirasının yabancı paralar karşısında erimesine yol açtı.

Dolar 17, euro 19 lirayı aşarken; hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettiriyor. Bu kapsamda 2 bin 825 liradan 4 bin 253 liraya yükseltilen asgari ücretin de birkaç ay yetersiz kalacağı ifade ediliyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ekonomik krizi ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için ‘Geçinemiyoruz’ sloganıyla mitingler düzenliyor. Dün İzmir ve Diyarbakır’da yapılan mitinglerin ardından bugün, Ankara ve İstanbul’da bir araya gelecekler.

İstanbul’daki miting, Kartal Meydanı’nda 13:00’da başlayacak. Ankara’daki miting için de Tandoğan Meydanı’nda saat 13:30’da bir araya gelinecek.

 

2572200cookie-checkKESK, ekonomik krize karşı İstanbul ve Ankara’da ses yükseltecek: ‘Geçinemiyoruz!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.