KESK: Yüzde 10 zam istiyoruz

KESK Ankara Şubeler Platformu, YKM önünde toplandı. Grup Numune Hastanesi’nden çıkan SES üyeleriyle birleştikten sonra Başbakanlığa yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında hükümetin ekonomi politikalarını protesto edilerek, ek zam talepleri yinelendi.


Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasında Daşdemir, IMF’nin “açlık sınırının bile altında olan” asgari ücretin indirilmesini ve bölgesel asgari ücret uygulamasına geçilmesini istediğini anımsattı. Ekonomi politikalarının bir kriz ve borç ödeme mekanizması haline geldiğini savunan Daşdemir, bunun adaletsizliği ve yoksulluğu artırdığını vurguladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Size verdiğimiz bu rakam iyi bir rakamdır” sözlerini anımsatan Daşdemir, “2005 yılı toplu görüşmelerinde ‘Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözlerinin bir aldatmacadan ibaret olduğu görülmüştür” dedi. Daşdemir şunları kaydetti:


“Merkez Bankası’nın beklenti anketi sonuçları, değerlendirmemizi doğrular niteliktedir. Beklenti, enflasyonun 2006 yılı sonu itibariyle yüzde 10.7 olacağı şeklindedir. En düşük enflasyon beklentisi yüzde 8, en yüksek beklenti ise yüzde 14.5 düzeyindedir. Buna göre sadece enflasyondan doğan kaybımız en iyimser beklentiyle yüzde 3, ortalama beklentiyle yüzde 5, en karamsar beklentiyle yüzde 8 düzeyinde gerçekleşecektir. Büyümeden verilmeyen refah payı da değerlendirildiğinde kamu emekçilerinin 2006 yılında kayıpları ortalama olarak yüzde 10’lara ulaşacaktır.”


Ekonomik ve sosyal taleplerinin karşılanması için toplu görüşme değil toplu sözleşme yapmak istediklerini dile getiren Daşdemir, toplu sözleşme yapmalarının önünde yasal bir engel olmadığını, bugüne kadar 140’a yakın belediyede toplu sözleşme yaptıklarını belirtti. Daşdemir ayrıca bu sene de üniversitelerde ve diğer kamu kurumlarında toplu sözleşme yapma iradelerini sürdüreceklerini bildirdi. (ANKA)


 

1032030cookie-checkKESK: Yüzde 10 zam istiyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.