Bu kez AKUT yardım istedi

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, muhalif sözlerinden sonra binalarının boşaltılmak istendiğini söyledi…

İstanbul Valiliği, Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Esentepe’de 49 yıllığına kiraladığı ve 15 yıldır da merkez olarak kullandığı binayı 15 gün içinde boşaltmasını istedi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, “AKP iktidarı bilinçli olarak AKUT’u hedef aldı. Bize kumpas kuruldu. Kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Yaşanların bir canlı yayında yapılan konuşmaların ardından gerçekleştiğini belirten Başkan Mahruki, “Yandaş bir kanala muhalif birisi olarak katıldım. Ege adalarının Lozan Antlaşması ile kaybedildiği tartışılıyordu. Bu söylenenlere karşı çıktım. Söylediklerim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmişim gibi bir algı yaratılarak büyütüldü. Cumhurbaşkanlığı Kültür, Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt, daha önce AKUT ekip liderlerini arayayarak, “Hiçbir destek alamayacaksınız. Genel merkezinizi dahi elinizden alacağız” gibi tehditlerde bulunmuştu. Şu an iş çığırından çıkmış durumda. 20 senesini dolduran AKUT’a hak etmediği şeyler yapılmak isteniyor. AKUT’un desteğini engellemek, can kayıplarına yol açabilir” diye konuştu.

Valilikten AKUT’a gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Talep edilen söz konusu taşınmazın ön izni, irtifak hakkına dönüştürülemediğinden, söz konusu taşınmazı, yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde boş ve işgalsiz olarak idaremize teslim edilmesi, aksi halde 2886 sayılı kanunun 75. maddesi hükümleri uyarınca tahliye ettirilecektir.”

Twitter’dan destek çağrısı

Mahruki konuyla ilgili olarak bir açıklama da Twitter’daki hesabından yaptı. “AKP’den AKUT’a yasa dışı karar; Ecevit’in 49 yıllığına verdiği 15 yıllık genel merkezimizin irtifak hakkını iptal etti” ifadelerini kullanan Mahruki, “AKP’nin AKUT’a karşı hukuksuzluğuna dur diyelim” diye yazdı.

2019510cookie-checkBu kez AKUT yardım istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.