KHK’lilerin ‘Büyük Buluşma’sına polis engeli: Otobüsler durduruldu

Olağanüstü Hal uygulaması çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen kamu çalışanları 5-6 Ekim tarihlerinde başkent Ankara’da bir araya gelecekti.

KHK’lilerin Ankara’da gerçekleştirmek istediği ‘Büyük Buluşma’ya katılmak için gelenler polis şiddeti ile karşılaştı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’da polis şiddetini önlemek isterken arada kaldı.

OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlendirilen uzaklaştırılanların, Ankara Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenleyecekleri “KHK’liler Büyük Buluşması” etkinliği Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Yurdun bir çok yerinden Ankara’ya gelerek HDP’lilerle ve Saadet Partililer ile görüşmek isteyen KHK’lilerin şehre girmesi engellendi. Zaman zaman durdurulup, kimlik kontrolü yapılarak seyahat özgürlükleri kısıtlandı. HDP binasının girişini kapatan polis milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu da darp etti.

Etkinliğe katılmak üzere Ankara’ya gelenlerin otobüsleri birçok kez durduruldu ve kimlik kontrolü yapıldı.

HDP Genel Merkezi önüne gelenler de sabah saatlerinde, parti binasına giden Büklüm Sokak başında polisin engeli ile karşılaştı. Etkinliğin yasak olduğunu söyleyen polisler, insanların partiye girmesine izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri parti binasının etrafını kapatarak geçişlere izin verkezken arbede yaşandı. Yaşanan arbedede HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu da arada kaldı. Uzun münakaşa sonunda parti binasına geçişlere izin verildi.

İSTANBUL’DAN GELENLER ENGELLENDİ

Duvar’da yer alan habere göre, HDP Kocaeli Milletvekili Ahmet Faruk Gergerlioglu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada Ankara’daki KHK Buluşmasına gelmek için İstanbul’dan yola çıkan KHK’liların Ankara Eryaman’da polis tarafından durdurulduğunu ve geçişlere izin verilmediğini söyledi.

KHK’liların Kazan turnikelerine götürüldüklerini belirten Gergerlioğlu, “Saadet Partili arkadaşlarımız orada. Bu çok ağır insan hakkı ihlalidir. Bu iktidar tarafından bu insanların sivil ölüme terk edilmesidir. Her şeye rağmen bu toplantıyı yapacağız” diye konuştu.

OHAL sürecinde 134 bin kişinin KHK ile ihraç edildiğini, kapatılan okulalrda çalışan 20 bin ogretmenin de çalışma izninin iptal edildiğini belirten Gergerlioglu, “Bundan aileleri bile birlikte etkilenen bir buçuk milyon insan. 3 yıldır KHK’lılara karşı sivil ölüm gerçekleştiriliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. OHAL toplumsal boğucu bir afet halini almış durumda.Turkiye bir an evvel hukuk devletine dönmek zorunda. 3-4 aydır bu buluşmaya hazırlanıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler” dedi.

“BU ZULME SON VERİN”

Twitter’da KHK’ların Ankara’ya sokulmamasına tepki gösterildi.

2340310cookie-checkKHK’lilerin ‘Büyük Buluşma’sına polis engeli: Otobüsler durduruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.