Köhler: Acıyı paylaşıyoruz…

Horst Köhler, bu akşam Almanya Cumhurbaşkanlığı Konutu Bellevue Sarayı’nda Yabancı Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle biraraya gelerek, türlü konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Köhler, bir Türk gazetecinin, Ludwigshafen kentindeki yangınla ilgili olarak hiçbir açıklama yapmamakla eleştirilmesi konusunda ne düşündüğünü sorması üzerine, yangının bir kundaklama olayı olmadığının tahmin edildiği yönünde bugün bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, “Öncelikle ben, yangın sırasında Ruanda’daydım ve orada iletişim sorunu oldu. Ludwigshafen kentindeki yangında yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının acılarını paylaştığımız konusunda hiçbir kuşku olamaz. Türk cemaatinden bu konuda kimi eleştiriler geldi. Bu tür açıklamalarda daha dikkatli olunmalı” diye konuştu.

Bu biçimde kimi konuların siyasallaştırılmaması gerektiğini de ifade eden Köhler, bu bağlamda uyum konusuna da değinerek, Almanya’nın uyum konusunda bugüne dek ihmalleri olduğunu ve bu eksikliğin giderilmesi ve bu yolda ilerleme sağlanılması gerektiğini bildirdi.

Almanya’da Türkler’in kendilerini rahat hissetmelerini istediğini ifade eden Köhler, ancak ülkede yaşayan insanların kurallara ve yasalara da uymaları gerektiğini kaydetti.

1168000cookie-checkKöhler: Acıyı paylaşıyoruz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.