İki asker Dink Komisyonu’nda

Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan alt komisyon, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan başkanlığında toplandı.


Daha önce çağrılmalarına rağmen, 2 Nisandaki toplantıya gelmeyen Albay Öz ile Yüzbaşı Yıldız, bugünkü toplantıya, “’Meclise saygılarından dolayı geldiklerini” ifade ettiler.


Ali Öz toplantıda, astsubaylar Okan Şimşek ve Veysel Şahin’in Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde verdikleri ifadede geçen iddialarının resmi olarak kendilerine ulaşmadığını söyledi. Öz, mahkemenin muhtemelen kendisini tanık olarak çağıracağını belirtti.


Albay Ali Öz, “Mahkemede ifade vermeden bir açıklama yapmayacağız. Ama mahkemeye gidip bilgi verdikten sonra, eğer isterseniz ayrıntılı bir şekilde komisyonunuza bilgi verebiliriz. Meclisin saygınlığı önemli, Meclise saygımızdan dolayı geldik” diye konuştu.


ALT KOMİSYON SÜRECİ


Mehmet Ocaktan, 13 Martta yaptığı açıklamada, alt komisyon olarak, yetkililerin bilgisine başvurma işlemlerini tamamladıklarını ve çalışmalarını sonlandırdıklarını açıklamıştı. Ancak Ocaktan, 25 Martta yaptığı açıklamada, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek’in yargılanmaları sırasında verdikleri ifadelerin ardından, “İlgili kişilerin ifadelerine başvurmayı gerekli görerek, çalışmalarını sürdürme kararı aldıklarını” bildirmişti.


Komisyon, bu çerçevede, 2 Nisan Çarşamba günü, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’i dinleme kararı almış, ancak bu kişiler bildirilen tarihte komisyona gelmemişti.


Alt komisyon, bugüne kadar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, Burdur Emniyet Müdürü, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski eski Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç, Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Özkan Mumcu, polis memurları Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan’ın bilgisine başvurdu.

1058420cookie-checkİki asker Dink Komisyonu’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.