İki başkan adayı ekonomiyi tartıştı

Mississippi Üniversitesi'nde düzenlenen ilk tartışmada, Irak konusunda McCain, geçen yıl işlerin kötü gittiği bir ortamda kendisinin güçlü şekilde asker artırımı politikasını desteklediğini, Obama'nın ise o sırada bu ülkeden çekilmekten yana olduğunu ve ABD ordusunun Irak'taki ödeneğinin kesilmesi yönünde oy kullandığını belirterek, sonuçta kendisinin haklı çıktığını vurguladı.

Obama ise, ''Haksızsınız, savaşın 2007'de değil 2003'te başladığını unutuyorsunuz'' diye karşılık vererek, savaşın baştan yanlış olduğunu söyledi.

McCain, Irak'ta bundan sonra ne yapılacağına bir sonraki başkanın karar vereceğini hatırlatarak, bu kararın ABD için yaşamsal önem taşıyacağını ve erken çekilmenin çok ciddi zararlara yol açacağını kaydetti.

ABD'nin ilgisini gereksiz yere Irak'ta yoğunlaştırmasından dolayı Afganistan'daki mücadelenin ve el Kaide ile savaşın geri planda kaldığını anlatan Obama, kendisinin Afganistan'a gereken önemi vereceğini dile getirdi. 
    
EKONOMİ
     
John McCain, ABD'nin büyük bir terörist saldırı ihtimaline karşı şu anda 11 Eylül 2001'e oranla daha fazla emniyette olduğunu kaydederken, Obama, en büyük tehlikenin, teröristlerin nükleer silahlar elde etmesi olasılığından kaynaklandığını belirtti.

Ekonomide ise McCain, Obama'nın politikalarının müsrifçe olduğunu savunarak, Demokrat adayı yeni vergiler getirmeye çalışmakla eleştirdi.

Obama ise McCain'i, son sekiz yılda başarısızlığı tescillenmiş ekonomik politikaları devam ettirmek istemekle suçladı.

Hem McCain, hem Obama, halen Kongre'de görüşülmekte olan 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planına ilişkin açık bir görüş belirtmekten kaçındı.

Tartışmada McCain'in, enerjinin önemli olduğunu anlatırken Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının Türkiye'den geçtiğine atıfta bulunmasının dışında Türkiye'nin bahsi geçmedi.

1179350cookie-checkİki başkan adayı ekonomiyi tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.