‘Kıbrıs için B Planı yok’

CTP Londra Dayanışma Derneği eski başkanı İlker Kılıç, Kıbrıstaki liderler arasında süren görüşmelerde gelinen noktayı değerlendirirken görüşmeler kesilse bile adanın taksiminin söz konusu olamayacağını öne sürdü.

Kılıç; Demokratik Seferberlik Partisi lideri ve Kıbrıs Cumhuriyeti devlet başkanı Nikos Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında süren görüşmeleri yorumlarken, “B Planı yok. Kıbrıs eninde sonunda birleşecek ya da birleştirilecek” dedi.

Kılıç, “Türkiye’ye çok üzülüyorum. Kıbrıs’a gelince iki liderin görüşmeleri sürüyor. Daha nokta koymuş değiller. Bu açıdan umutlu konuşmak ve görüşmeleri desteklemek gerekir” diye konuştu.

“AKINCI ELİNDEN GELİNİ YAPIYOR”

Kılıç şu yorumu yaptı:

“Benim şahsen hiç tasvip etmediğim ama BM nin bile kabul ettiği bir prensip var. Her konuda anlaşılmadığı sürece hiçbir konuda anlaşma sayılmaz. Dolayısıyla şu anda üzerinde anlaşılmadığı herhangi bir konu yok. Umarım yakında Her konuda anlaşırlar ve anlaşmayı referandum öncesi halkın tartışmasına sunarlar. Halk sürece mutadil  edilmediği gibi kendisi de taraf olmadı. Dolayısıyla ‘yes’ de diyebilir, ‘no’ da…”

Görüşmelerin kesilme riski olduğunu belirten Kılıç şöyle devam etti:

“Dolayısıyla risk var. Sadece şunu söylemek istiyorum ki Türk Tarafı için ‘bu son şanstır’, ‘Ada birleşir veya taksim olur” gibi bir  B planı söz konusu değildir. Uluslararası dengeler buna izin vermez. Bu bir aldatmacadır bence. Kıbrısta durum zaman içerisinde ya birleşir Ya da birleştirilir durumudur. Akıncı bizim adımıza elinden geleni canla başla yapmaya çalışıyor ama Herşey de onun elinde değil.”

2017500cookie-check‘Kıbrıs için B Planı yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.